Devenii au descoperit… Puterea minții creative !

Home Stiri la zi Devenii au descoperit… Puterea minții creative !
Devenii au descoperit… Puterea minții creative !

Expoziții de mașini de epocă, fotografie, invenții dar și alte surprize au fost pregătite de administrația locală pentru turiștii care au vizitat Cetatea Deva, la sfârșitul săptămânii trecute

Peste 300 de turiști români și străini care au vizitat monumentul istoric au avut parte sâmbătă, 9 iunie 2018, de atracții deosebite, sub egida evenimentului ,,Puterea minții creative”, organizat de Asociația CorneliuGroup Cercetare-inovare, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

Timp de trei ore, Piața Cetății Deva a fost gazda mai multor expoziții: roboți comandați prin telefon – creații ale liceenilor de la Colegiul Național ,,Decebal” Deva, Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva și Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara, Laboratorul lui ,,Dexter” – prezentat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara, obiecte de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Transilvania” Deva.

Creațiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă s-au aflat la loc de cinste printre atracțiile evenimentului.

Turiștii dar și localnicii au putut admira și o expoziție de fotografie și grafică a ,,Piticilor Creativi”, picturi și fotografii semnate de Leia Tarnovețchi și Diana Băican – două eleve ale Colegiului Național ,,Decebal” Deva, premiate pentru talentul lor, precum și portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

La poalele Cetății au fost expuse și 20 de mașini de epocă. Turiștii le-au admirat dar s-au și pozat cu automobilele vechi de peste 30 de ani.


Trupa ,,Atlantis” din Simeria a întreținut atmosfera pentru publicul prezent la eveniment. Într-un cuvânt: talentul, arta, pasiunea, poezia și muzica și-au dat întâlnire la poalele Cetății Cetății Deva.