Parteneriat Petroșani-Bansko, într-un program european pe teme de asistență medicală

Home Administrație Parteneriat Petroșani-Bansko, într-un program european pe teme de asistență medicală
Municipalitatea din Petroșani și Spitalul de Urgență Petroșani sunt parte a unui proiect privind transferul de inovație în domeniul sănătății, proiect implementat de municipalitatea din orașul Bansko (Bulgaria), localitate cu care, de altfel, Petroșaniul este înfrățit.
Derularea efectivă a proiectului ”Transferul inovațiilor în domeniul sănătății”, realizat în cadrul ”Parteneriatelor
transnaționale și din zona danubiană, pentru ocuparea forței de muncă și creșterea economică” va începe vineri, 15 iunie 2018 la Petroșani.
Proiectul, al cărui aplicant este municipiul Bansko, este finanțat din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene. Potrivit consilierului personal al primarului Tiberiu Iacob Ridzi pe probleme de relații externe și parteneriate europene, Eduard Wersanski, acest proiect are mai multe etape  de derulate, două dintre acestea, reprezentnd tot atâtea sesiuni de lucru (workshop-uri) urmând să aibă loc la Petroșani. Primul workshop se va desfășura vineri și sâmbătă, în sala de ședință a Spitalului de Urgență Petroșani.
”Mai mulți experți  și medici bulgari doresc să cunoască și să aprofundeze funcționarea serviciilor UPU și SMURD,
vor să cunoască, prin exemplele de bune practici pe care noi le putem oferi, o serie de modelele inovative în domeniul medical, să înțeleagă modalitățile pentru asigurarea îngrijirii pe termen lung a persoanelor care nu se pot îngriji singure precum și a grupurilor vulnerabile. De asemenea, partenerii bulgari ăși propun studierea practicilor
inovative în România la nivel național, regional și local etc. Proiectul va dezvolta rețele partenere pentru dezvoltare durabilă, lucru ce vizează și creșterea relației de înfrățire deja existente dintre cele două municipii”, a precizat Eduard Wersanski.
Delegația bulgară va fi primită oficial și la sediul Primăriei din Petroșani, unde oaspeții din Bansko vor avea o întâlnire cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, vineri 15 iunie de la ora 09.00 la Cabinetul Primărului Municipiului Petroșani. Programul evenimentului cuprinde de asemenea vizitarea Spitalului de Urgență din Petroșani (vineri, de la ora 9,30), vizitarea sediului din Petroșani al Pompierilor SMURD, Vizitarea Universității din Petroșani, vizitarea zonei turistice din Petroșani.