Umbrele de ”vreme bună”, deschise în zona Cina din Lupeni

Home Administrație Umbrele de ”vreme bună”, deschise în zona Cina din Lupeni
Umbrele de ”vreme bună”, deschise în zona Cina din Lupeni

Câteva sute de umbrele colorate au fost montate deasupa arterei pietonale din zona Cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni. Rolul acestora este, potrivit reprezentanților administrației locale de la Lupeni, atât unul estetic, apreciat de altfel de foarte mulți cetățeni, dar și unul practic, având în vedere că asigură un inedit refugiu de caniculă pentru oameni, în zilelel căduroase de vară.

Cupola de umbrele, nsumând peste 400 de umbrele multicolore a fost realizată grație unui parteneriat al Primăriei municipiului upeni cu o firmă privată din localitate. „Sunt sigur că acest acoperiș vesel și colorat va conferi o atmosferă de poveste în zona de centru a municipului Lupeni, crescând gardul de atractivitate al zonei pietonale de aici. La fel de convins sunt că el va aduce zâmbetul pe chipul trecătorilor, întrucât pe lângă faptul că ei se vor putea adăposti aici, la umbră, ferindu-se de temperaturile ridicate ale verii, sau de ploaie, în zilele ploioase, zecile de umbreluțe viu colorate vor aduce și o stare de bună dispoziție. În plus, tinerii care fugeau până acum la Timișoara sau București pentru o poză cu cei dragi sau un selfie cu umbreluțele, se vor putea astfel bucura și la Lupeni de această oportunitate, dar și de frumusețea curcubeului oferit de umbreluțele multicolore”, declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Decizia administrației locale de la Lupeni de a realiza această cupolă cu umbrele de vreme bună, vine după ce, anul trecut, o inițiativă similară s-a bucurat de mult succes în rândul cetățenilor din Lupeni și al opniei publice din Valea Jiului, în general. În plus, anul acesta, zona a fost reablitată și din punct de vedere al infrastructurii pietonale, trotuarele fiind integral asfaltate și în această zonă.

Primarul municipiului Lupeni spune că își mai dorește acum ca și lucrările la reabilitarea și refuncționalizarea Cinematografului Cultural să fie cât mai repede realizate de cei de la CNI, care au aprobat de altfel acest proiect de investiții, astfel încât zona cu umbreluțe să devină complet funcțională și atractivă.