PSD Hunedoara îl susţine necondiţionat pe preşedintele Liviu Dragnea

Home Politică PSD Hunedoara îl susţine necondiţionat pe preşedintele Liviu Dragnea
PSD Hunedoara îl susţine necondiţionat pe preşedintele Liviu Dragnea

Condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, în soluția pronunțată de ÎCCJ joi, 21 iunie 2018 a generat poziționarea scenei politice românești în două tabere, una a celor care consideră că, în fața acestei situații, Liviu Dragnea trebuie să renunțe la toate pozițiile publice pe care le deține în conducerea statului și a celui mai mare partid politic din România, iar o alta a celor care consideră că, dimpotrivă, Liviu Dragnea trebuie să rămână în fruntea Camerei Deputaților și în fruntea PSD.

Printre susținătorii lui Liviu Dragnea se numără și organizațiile PSD din județul Hunedoara. Liderii PSD Hunedoara au emis și un comunicat de presă prij intermediul căruia ăși exprimă susținerea necondiționată a lui Liviu Dragnea, atât la conducerea partidului, cât și a Camerei Deputaților. Social-democrații hunedoreni consideră că aceasta este singura decizie corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum prevede de altfel și legislația europeană, potrivit Directivei 343/2016 a Comisiei Europene.

”Apreciem că acei politicieni care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează prezumția de nevinovăție. În opinia noastră, până la pronunțarea deciziei finale, președintele PSD beneficiază, ca orice cetăţean român, de prezumția de nevinovăție, mai ales în contextul actual în care unul dintre cei trei judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat pentru achitarea lui Liviu Dragnea”, se arată în comunicatul Organziației județene a PSD Hunedoara.

Social-democrații hunedoreni arată, totodată că, după cum se ştie, există și o decizie a CCR prin care abuzul în serviciu, fapta pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea, este dezincriminat, hotărâre de care doar unul dintre cei trei judecători ai ÎCCJ a ţinut cont. ”În acest context, atâta timp cât există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat președintele PSD, atâta timp cât există chiar în acest complet o opinie separată care a luat în considerare Decizia CCR, atât timp cât există această lipsă de unitate între deciziile mai multor instanțe, apreciem că decizia prnunțată de ÎCCJ nu este dreaptă. De aceea, ne exprimăm speranţa sinceră că magistraţii completului de 5 judecători de la ÎCCJ vor lua o hotărâre corectă, în concordanţă cu legislaţia românească”, se mai arată în comunicatul PSD Hunedoara.

Pe de altă parte, politicienii din PSD Hunedoara consideră că nu pot fi ignoraate, în acest caz, atacurile din presă, amânările repetate ale sentinței, programarea pronunțării spre seară, la ora adunării manifestanților în diferite locuri, şi pregătirea protestelor pe reţelele de socializare. ”Până şi depunerea moţiunii de cenzură s-a sincronizat cu pronunţarea sentinței! Din păcate, cei care au pierdut alegerile cred, că prin aceste mijloace ar putea să câștige puterea! Noi spunem că se înşeală!”, arată în comunicatul transmis redacției, echipa PSD Hunedoara.

În fine, social-demcrații hunedoreni se declară convinși de faptul că majoritatea parlamentară PSD+ALDE nu va fi afectată de pronunțarea deciziei ÎCCJ în cazul lui Liviu Dranea, așa cum nici guvernarea nu va avea de suferit. Politicienii de la putere afirmă c vor realiza până la capăt programul de guvernare și vor continua reforma justiției, cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și a Directivelor Europene.

Foto: Agerpres