Teatrul din Petroșani duce ”Audiția.ro” la Festivalul de teatru de la Turda

Home Cultură Teatrul din Petroșani duce ”Audiția.ro” la Festivalul de teatru de la Turda
Teatrul din Petroșani duce ”Audiția.ro” la Festivalul de teatru de la Turda

Nu mai puțin de 100 de spectacole vor avea loc, în următoarele 10 zile, în cadruul celei de-a doua ediții a Festivalului Internaționald e Teatru de la Turda organizat de Teatrul ”Aurel Manea” în perioada 29 iunie – 08 iulie 2018.

Între cele 47 de teatre de stat și companii de teatru independent din România, care vor fi prezente la acest festival se numărăr și Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, care a ”exersat” deja un parteneriat de succes cu teatrul din Turda în cadrul evenimentului aniversar de la începutul acestei luni, la Petroșani. Actorii teatrului din Petroșani vor participa la Festivalul Internațional de Teatru de la Turda cu spectacolul ”Audiția.ro”, de Călin Ciobotari, în regia Antonelei Cornici. Din distribuția piesei jucate de actorii teatrului ”Ion D. Sîrbu” fac parte: Irina Bodea Radu, Oana Liciu Gogu, Oana Crișan, Amelia Toaxen, Corina Vișinescu, Alexandru Mihai, Laurențiu Vlad, Mihai Sima, Radu Tudosie și Daniel Cergă.

Festivalul Internațional de Teatru de la Turda se va desfășira anul acesta sub tema: împreună/togheter, și propune iubitori artei teatrale nu mai puțin de 65 de spectacole jucate de 58 de companii de teatru din străinătate și artiști independenți  cu alte 58 de spectacole, deci peste 100 de spectacole înscrise anul acesta pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Turda. Printre cei înscriși se numără spre exemplu: Teatrul Nottara București, Teatrul din Baia Mare sau Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Teatrul Elvira Godeanu din Târgu Jiu sau Teatrul de Stat Constanța. Din străinătate spectacole înscrise sunt din zona street performance-ului în special, dar și spectacole în spații neconvenționale sau spectacole eveniment ce vor funcționa foarte bine în spații industriale.