România 100 sărbătorită în comunitatea credincioșilor din municipiul Vulcan

Home Cultură România 100 sărbătorită în comunitatea credincioșilor din municipiul Vulcan
România 100 sărbătorită în comunitatea credincioșilor din municipiul Vulcan

La 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, o comunitate a credincioșilor din municipiul Vulcan a inițiat un inedit proiect educațional în sprijinul întregii comunități locale.

Astfel, potrivit pastorului Cristian Sigheartău, în următoarele 100 de zile, la Biserica ”Speranța” de pe strada Teodora Lucaciu la nr. 24 (la barieră, pe drumul spre Intreprinderea Minierā Vulcan) din Vulcan vor avea loc, în fiecare seară, între orele 17,50 și 19.30 o serie de dezbateri însumând 100 de întâlniri, fiecare de 100 de minute. În cadrul acestora vor fi abordate diverse teme de dezbatere.

”În acest scop vor fi invitați la întâlnirile noastre, oameni apreciați din diverse domenii de activitate: medici, profesori, primari, istorici, artisti, poeti, creștini din diverse biserici din România, poate chiar și din Diaspora. Cu toții, ne propunem să sārbātorim unitatatea în diversitate , libertatea religioasā și de conștiițā dar și promovarea valorilor tradițional creștine, care caracterizează poporul român, în acest an special al Centenarului”, spune pastorul Cristian Sigheartău.