Excelența în educație, premiată din nou la Petroșani

Home Administrație Excelența în educație, premiată din nou la Petroșani
Excelența în educație, premiată din nou la Petroșani

Așa cum a promis, de altfel, după festivitatea în care singura elevă de nota 10 din Valea Jiului la examenul de Evaluare Națională a fost premiată de autoritățile locale din municipiul Petroșani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi i-a invitat astăzi, la sediul Primăriei, și pe elevii Petroșaniului care au finalizat examenul de Bacalaureat cu media generală de excelență: 10,00.

Inițial, era vorba doar despre o elevă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Iulia Corici care a întrunit punctajul maxim după prima corectare a testelor de la Bacalaureat. Convinsă de perfecțiunea lucrărilor sale și nemulțumită de rezultatul primei evaluări, Damaris Ilie, tot o elevă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a depus contestație la comisia de examinare, care a fost nevoită să-i dea dreptate, astfel încât la afișarea rezultatelor finale de la Bacalaureat, Damaris Ilie și-a adjudecat la rândul ei nota maximă: 10,00.

Cele două absolvente au fost premiate astăzi de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care s-a declarat încântat de faptul că școala petroșeneană are elevi pentru care excelența este o stare de normalitate. ”Am premiat, astăzi, excelența în educație. Iulia Corici și Damaris Ilie au demonstrat faptul că studiul constant dă roade. Cele două adolescente, de excepție, sunt personajele emblematice ale municipiului Petroșani, dar și ale județului Hunedoara prin cele două medii de 10 obținute la examenul de Bacalaureat. Felicitări profesorilor care le-au îndrumat în anii de studiu, dar și familiilor care le-au susținut! Parteneritatul dintre familie și școală este cheia succesului, mărturie fiind rezultatele de excepție obținute de Iulia Corici și Ilie Damaris!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Cu modestia caracteristică oamenilor de valoare, cele două tinere absolvente și-au dorit să împartă meritul și bucuria rezultatului pe care l-au obținut, cu dascălii lor și cu familia. ”Aș vrea să le mulțumesc domnilor profesori și familiei mele pentru tot suportul și, nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc prietenilor care se simt foarte mândri de mine. Cu siguranță, fără ei nu aș fi reușit. Bineînțeles, munca de peste ani s-a materializat într-un rezultat foarte frumos și va rămâne un moment de neuitat”, a spus Iulia Corici.

La rândul ei, Damaris Ilie recunoaște că părinții și profesorii au avut un mare merit în succesul ei la finalul carierei de elev. ”Le mulțumesc părinților pentru susținerea pe care mi-au acordat-o încă din primii ani de viață, aș vrea să le mulțumesc și profesorilor. Fără ei acest rezultat nu ar fi fost posibil. La română mi se pare că profesorii corectori sunt foarte subiectivi și am decis să depun contestație. Am avut emoții pentru că știam că pot să iau 10, dar exista și riscul să îmi scadă nota”, a declarat Damaris Ilie.

Alături de cele două absolvente de nota 10, primarul Tiberiu Iacob Ridzi i-a premiat la festivitatea de astăzi și pe dascălii acestora, despre care spune că sunt, de asemenea, profesori de nota zece, cu felicitări. ”Colegiul Mihai Eminescu este pe locul I în județ în urma examenului de Bacalaureat, ceea ce ne bucură foarte mult și demonstrează, încă odată, faptul că în Valea Jiului sunt copii și profesori de excepție. Acest 10 nu este o întâmplare, este rezultatul muncii elev-profeori, pe parcursul celor 4 ani de liceu, cel puțin”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Profesorii Iulie Corici care au fost premiați de administrația locală sunt: Adriana Lepăduș, Elena Humel și Marius Nechita, iar profesorii lui Damaris Ilie, de asemenea premiați astăzi, sunt: Ramona Ludinașiu, Florica Teleche și Eugenia Păun.

Tuturor, felicitări !