Palmares ”de aur” pentru gimnaștii Clubului Copiilor din Petroșani la Campionatul European de la Brașov

Home Educație Palmares ”de aur” pentru gimnaștii Clubului Copiilor din Petroșani la Campionatul European de la Brașov
Palmares ”de aur” pentru gimnaștii Clubului Copiilor din Petroșani la Campionatul European de la Brașov

Finala Campionatului European „Dance & Song” de gimnastică aerobică, organziată la Brașov, în perioada 28 iunie – 1 iulie 2018, a consemnat un nou succes remacabil al lotului de gimnastică aerobică de la Clubul Copiilor din Petroșani.

Astfel, sportivii antrenați de prof. Adriana Popa, care au concurat la categoria sport-dance, secțiunea gimnastică aerobică, au obținut un palmares general de 9 medalii aur, două argint și una bronz. Echipa Clubului Copiilor din Petrosani a participat cu sportivi care au evoluat la mai multe categorii de vârstă și a obtinut următoarele rezultate:

  • La categoria B  6-8 ani :

– individual Stroia Maria – Locul I (medalie de aur);

– Trio Rockstars (Stroia Maria, Iloiu Damaris, Tuhuț Ioana) – Locul I  (medalie de aur);

  • La categoria B  9-12 ani:

– individual Cojocaru Maia – Locul II (medalie de argint);

– individual Nechita Mara – Locul III (medalie de bronz);

– Trio Mioritic Stars (Cojocaru Maia, Ilascu Denisa, Nechita Mara) – Locul II (medalie de argint);

– Latino Stars Grup 5 (CojocaruMaia, Stroia Maria, Iloiu Damaris, Tuhut Ioana, Nechita Mara) – Locul I (medalie de aur);

  • La categoria A  9-12 ani:

– individual Andreea Prodan  – Locul I (medalie de aur);

– Trio Gymstars (Andreea Prodan,Farago Erica, Cichi Romina) – Locul I (medalie de aur);

– Aerostars  Grup5 (Andreea Prodan ,Farago Erica, Ilascu Denisa,Frunza Bianca, Gianga Ana Maria) – Locul I (medalie de aur);

  • La categoria A 13-17 ani:

– individual Burjan Alexandra – Locul I (medalie de aur);

– Trio Symphony Stars (Adriana Vasilescu, Burjan Alexandra, Frunza Denisa) – Locul I (medalie de aur);

 Grup5  Ritmic Stars (Adriana Vasilescu,Burjan Alexandra,Frunza Denisa,Gabriela Radut,Filip Ene Adelina) – Locul I (medalie de aur).

De menționat că sportiva Andreea Prodan a obtinut un premiu special  pentru cea mai bună gimnasta din concurs, la secțiunea gimnastică aerobică.

Acesta este al cincilea titlu european obținut de echipa noastră, acesta adăugându-se la bogatul palmares al gimnastelor de la Clubul Copiilor din Petroșani. Titlurile de campioni europeni cu care s-au întors acasă, reprezintă o încununare a muncii asidue a întregului lot de gimnastică antrenat de pasionatul profesor Adriana Popa.

Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât, anul acesta, competiția europeană „Dance & Song” a reunit în jur de 5000 concurenți din toata Europa. Evenimentul sportiv a fost organziat de Hungarian Stage Dance Sport Federation & International Dance and Song Association, care a decis organziarea finalei  Stage Dance European Championship „Dance & Song” ((Campionatul European „Dance & Song “) în România, la Brașov.

În același timp, considerăm demn de menționat faptul că înaintea acestui concurs european, gimnastele de la Clubul Copiilor din Petroșani au obținut un alt remarcabil loc I pe echipe, la  Concursul național de gimnastică aerobică „Aerogym” de la Arad, desfășurat în luna iunie 2018. Acest rezultat a fost posibil datorită celor 11 locuri I și un loc II acumulate de sportivii antrenați de prof. Adriana Popa în cadrul acestei competiții. Evident, cu un portofoliu de succese care s-au succedat constant în anul sportiv 2017-2018, lotul de gimnastică aerobică al Clubului Copiilor din Petroșani mertă cu prisosință o vacanță frumoasă, înaintea unui nou sezon competițional care, de pe acum, se arată a fi din nou, presărat de succes.