Popas turistic amenajat de Apa Serv pe Valea Tăii din Petrila

Home Reportaj Popas turistic amenajat de Apa Serv pe Valea Tăii din Petrila
Popas turistic amenajat de Apa Serv pe Valea Tăii din Petrila

Proiectul inițat de Costel Avram, prin care Apa Serv Valea Jiului și-a propus să construiască mai multe locuri de popas turistic în zona stațiilor de tratare a apei potabile din Valea Jiului, unde cei care vizitează unele dintre cele mai frumoase zone turistice ale regiunii să-și poată trage sufletul și ostoi setea, a fost finalizat săptămna trecută, odată cu punerea în funcțiune a celui de-al treilea loc de popas, consruit în imediata vecinătate a stației de tratare a apei de pe râul Taia, în Petrila.

Acest popas turistic a fost construit și amenajat în totalitate prin efortul voluntarilor din cadrul operatorului regional de apă din Valea Jiului, după același proiect arhitectonic pe marginea căruia au fost construite și celelalte popasuri ale Apa Serv, de la Jieț și Valea de Pești.

Popasul turistic de la Taia a fost dat în folosință vineri, 13 iulie 2018, în cadrul unei festivități la care au participat mai mulți reprezentanți ai Apa Serv, în frunte cu conducerea executivă a societății, precum și primarul orașului Petrila – Vasile Jurca.

”Astăzi am pus în funcțiune și cel de-al treilea loc de popas construit de Apa Serv în zona turistică Taia, lângă stația de tratare a apei. Acest obiectiv completează proiectul asumat de noi, în ceea ce privește construirea a câte un loc de popas, cu apă potabilă gratuită, la fiecare stație din cadrul Apa Serv. Pentru că ne-am dorit să fim primii ”beneficiari” ai acestui obiectiv, dar și pentru că ne-am propus să vizităm câteva dintre obiectivele turistice de pe Taia – – am făcut, împreună cu colegii mei, un ”galop de sănătate” pe biciclete pe Valea Tăii. Mă bucur că am reușit să facem și din această perspectivă ceea ce am promis că vom face și le dorim tuturor celor care vor vizita acest frumos colț de rai din Valea Jiului să se bucure de natură, dar și de un pahar de apă rece, pe care-l oferim din toată inima”, a declarat Costel Avam, directorul general al Apa Serv  Valea Jiului.

La rândul său, prmarul orașului Petrila, Vasile Jurca apreciază inițativele de acest fel derulate de Apa Serv, cu atât mai mult cu cât Petrila este unul dintre principalii beneficiari. ”Vreau să le mulțumesc celor de la Apa Serv pentru punerea în folosință a acestui nou popas care aduce un plus de valoare zonei turistice de pe Taia și care își va dovedi utilitatea pentru toți turiștii care ne vizitează pe aceste frumoase meleaguri petrilene. Le mulțmesc de asemenea celor de la Apa Serv pentru faptul că, dncolo de cele două popasuri turistice cu apă potabilă gratuită, pe care le-au dat în folosință pe raza orașului nostru, la Jieț și acum, pe Taia, au derulat în mod constant activități de voluntariat, de ecologizare și de promovare a unei imagini frumoase a orașului Petrila”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Punerea în folosință a popasului turistic de pe Taia a beneficiat, cum era firesc pentru un astfel de eveniment, și de o scurtă slujbă de sfințire oficiată de un preot ortodox, dar și de o șuetă la un pahar cu apă rece, la care au fost invitați să participe toți cei prezenți la festivitatea de inaugurare a acestui popas.

 

Cu mulțumirea faptului că a reușit să ducă și acest proiect la bun sfârșit, directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram spune că, la solicitarea mai multor turiști care au vizitat deja popasurile de la Jieț și Valea de Pești, va face demersurile necesare ca aceste locuri de odihnă să beneficieze, în scurt timp, nu doar de apă potabilă și loc pentru masă, ci și de Internet gratuit. ”Turistul modern și, în mod special, tinerii nu abanonează telefonul mobil sau tableta nici atunci când merg pe munte. Cum în zonele în care avem amenajate cele trei popasuri ale noastre, nu există un semnal foarte bun la conexiunea de Internet a operatorilor de telefonie, vom pune noi la dispoziția turiștilor, de la stațiile de captare de la Jieț, Taia și Valea de Pești, internet wirelles gratuit în zona acestor popasuri turistice amenajate de Apa Serv. Noul serviciu va fi disponibil în cel mai scurt timp”, a mai spus Costel Avram, directorul general al Apa Serv.

Desigur, activitățile Apa Serv în folosul comunităților locale nu se vor opri odată cu finalizarea acestui proiect privind amenajarea unor locuri de popas turistic. Pentru că alte și alte idei inedite și interesante se nasc la fiecare prilej de discuție în cadrul inimosului colectiv al operatorului regional de apă și canaliare din Valea Jiului.