Sens giratoriu pe DN 66 la intersecția municipiului Petroșani cu orașul Petrila

Home Administrație Sens giratoriu pe DN 66 la intersecția municipiului Petroșani cu orașul Petrila
Sens giratoriu pe DN 66 la intersecția municipiului Petroșani cu orașul Petrila

Autoritățile locale de la Petroșani au actualizat devizul de lucrări pentru realizarea unui sens giratoriu pe DN 66 (E79) la intersecția acestuia cu drumul spre orașul Petrila, în zona Dărănești din municipiul Petroșani.

Discuțiile pe marginea necesității construirii unui sens giratoriu în această interesecție datează încă din anul 2015, atât autoritățile locale din cele două orașe, cât mai ales șoferii căzând de acord că un astfel de sens giratoriu ar fi în măsură nu doar să fluidizeze traficul rutier în zonă, dar și să reducă pericolul de accidente. În plus, după cum precizează primarul Tiberiu Iacob Ridzi, acum și Consiliul Județean Hunedoara și-ar fi dat acordul pentru susținerea financiară a acestui important proiect de infrastructură.

”Încă din anul 2015, ne-am dorit să facem un sens giratoriu la intersecția cu drumul spre Petrila. Atunci din păcate nu am avut bani la buget, au apărut alte priorități și nu am putut finanța această lucrare. Acum avem promisiunea de la Consiliul Județean că ne va finanța acest obiectiv și am făcut pe banii Consiliului local documentația pentru  reactualizarea acestu DALI, urmând ca, în cazul în care vom primi finanțarea de la Consiliul județean, să trecem la realizarea afectivă a acestui sens giratoriu la interseciția cu orașul Petrila”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.