La Vulcan începe construcția primului bloc ANL

Home Administrație La Vulcan începe construcția primului bloc ANL

Municipiul Vulcan se înscrie pe lista localităților din România beneficiare de construcția unui bloc de locuințe ANL. Decizia a fost luată cu ceva vreme în urmă, după ce solicitarea autorităților locale din municipiul Vulcan adresată Agenției Naționale pentru Locuințe a fost acceptată.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune că ANL a transmis avizul pozitiv pentru construcția unui bloc de locuințe pentru tineri, primul de acest fel care va fi construit pe raza localității. Blocul ANL de la Vulcan va fi amplasat pe strada Traian, lângă Școala Gimnazială nr. 6, va avea regim P+3 și va cuprinde 33 de spații locative care vor fi închiriate familiilor care îndeplinesc criteriile impuse de ANL.

”Avem toate aprobările necesare, sper că în această toamnă vor începe și lucrările, pentru că cei de la ANL deja au demarat faza de proiectare și doresc să înceapă efectiv lucrul la acest bloc. Consider că, prin construcția acestui bloc de tip ANL, răspundem cererilor transmise în special de familiile tinere, care își doresc o locuință pe care să o poată și cumpăra în timp. Noi, la Vulcan, am mai dat în folosință locuințe de tip social, în blocurile amenejate de noi, dar aceste locuințe sociale nu pot fi cumpărate, regimul lor fiind doar de închiriere. Acum, odată cu construcția unui blocului ANL, familiile care doresc, vor putea să și cumpere aceste locuințe, în rate”, spune primarul Gheorghe Ile.