Concurs național pe teme de democrație la ISJ Hunedoara

Home Educație Concurs național pe teme de democrație la ISJ Hunedoara
Concurs național pe teme de democrație la ISJ Hunedoara

În perioada 23-26 iulie 2018, Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a organizat ediția a XXIV-a a Concursului Național „Democrație și toleranță”.

Potrivit unei informări a ISJ Hunedoara, concursul s-a desfășurat la Colegiul Național „Decebal” Deva. La ediția din acest an au participat 34 de echipaje din 31 de județe și municipiul București. Județul Hunedoara a fost reprezentat de echipajul de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani.

Concursul, o formă complexă de educație civică adresată elevilor din învățământul primar și gimnazial, are trei probe: artistică, teoretică și practic-aplicativă.

Ministerul Educației Naționale, reprezentat la competiție de inspectorul general Eugen Stoica, a acordat 5 mențiuni și câte un premiu I, II și III. Echipajele câștigătoare au primit și premii speciale și mențiuni din partea Institutului Român pentru Drepturile Omului și Episcopiei Devei și Hunedoarei. Echipajul din județul Hunedoara a obținut mențiune.