Costel Avram, singurul candidat pentru postul de administrator public al județului Hunedoara

Home Administrație Costel Avram, singurul candidat pentru postul de administrator public al județului Hunedoara
Costel Avram, singurul candidat pentru postul de administrator public al județului Hunedoara

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram este singurul candidat care și-a depus dosarul în vederea susținerii concursului pentru ocuparea postului de administrator public al județului Hunedoara. Postul a rămas vacant după demisia fostului administrator public Dan Stoian și a fost scos la concurs, potrivit prevederilor legale, de către Consiliul județean Hunedoara.

Termenul final până la care cei care doreau să participe la concursul pentru ocuparea acesui important post din organigrama Consiliului județean Hunedoara, puteau face acest lucru până vineri, 27 iulie 2018. La teremenul limită, singurul dosar înregistrat la Registratura instituției județene a fost cel al lui Costel Avram. Aflat în concediu de odihnă, acesta nu a făcut declarații pe marginea acestui subiect, precizând într-un interviu de dată recentă pentru o televiziune locală, că este tentat să-și asume o nouă provocare în cariera sa managerială.

Costel Avram are 49 de ani, este director general al Apa Serv Valea Jiului din anul 2012, perioadă în care a reușit să aducă operatorul regional al serviciilor de apă și canalizare din Valea Jiului la profitabiltate, ASVJ fiind considerată de asemenea, un exemplu de bune practici la nivel național atât pentru activitatea din acest domeniu, cât mai ales pentru modul în care au fost subscrise și obținute fonduri nerambursabile de peste 100 de milioane de euro, în cele două programe ale Uniunii Europene accesate în această perioadă. De asemenea, Costel Avram are experiență și în domeniul administrației publice locale, fiind în perioada 2000-2004 și 2008-2012, vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara. Fost membru al PRM, PSD și PNL, Cotel Avram este în prezent neînregimentat în vreun partid politic.

Dosarul privind candidatura acestuia pentru funcția de adminstrator public al județului Hunedoara a fost admis de către comisia special constituită pentru organizarea acestui concurs. Probele stabilite pentru concurs vor fi susținute de Avram, după cum urmază: proba scrisă – 06.08.2018; proba interviu – 09.08.2018. În măsura în care va întruni exigențele impuse de concursul pentru ocuparea funcției de administrator public al județului Hunedoaa, Costel Avram va deveni ”mâna dreaptă” a președintelui în exercițiu al Consiliului județean Hunedoara, Mircea Flavius Bobora.

Rezultatele concursului vor fi anunțate la mijlocul lunii august.