Caravana „Fără Penali în funcții publice” poposește la Petroșani pe 7 august

Home Politică Caravana „Fără Penali în funcții publice” poposește la Petroșani pe 7 august
Caravana „Fără Penali în funcții publice” poposește la Petroșani pe 7 august

Comunicat de presă

Peste 500.000 de cetățeni au semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”, în patru luni de la startul campaniei. Printre ei se află artiști respectați, actori și muzicieni, intelectuali, vedete de televiziune sau sportivi de renume. Este un mesaj puternic și o lecție de moralitate pe care cetățenii României le dau zilele acestea politicienilor condamnați penal.

Campania continuă până în 20 august, iar voluntarii și membrii USR din toată țara strâng semnături în continuare și în județul Hunedoara. Pe 7 august, Caravana #FărăPenali, însoțită de deputatul USR Cristina Prună și președintele USR Dan Barna, ajunge la Petroșani, iar pe 8 și 9 august va continua drumul spre Deva și Brad. Județul Hunedoara mai are nevoie de 5.000 de semnături pentru a atinge ținta de 20.000.

„Locuitorii Văii Jiului au demonstrat în ultimele săptămâni că se poate, peste 2500 de cetățeni semnând pentru această inițiativă cetățenească. Am discutat în nenumărate ocazii cu cei veniți să semneze. Mesajul lor a fost unul cât se poate de clar: Ajunge cu corupția! Ajunge cu politicienii condamnați penal care s-au cocoțat în fruntea statului român! Ajunge cu politicienii care văd în mandatul primit de la cetățeni o posibilitate pentru a-și asigura propria bunăstare!”, a declarat deputatul USR Cristina Prună

„Mulți oameni minunați din Hunedoara au avut mult de suferit din cauza unor personaje condamnate penal care au guvernat nu în interes public, ci în interes personal. Cetățeni obișnuiți din Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani și Petrila au decis să nu mai stea deoparte și să se implice în această campanie. În cele 14 zile care ne-au mai rămas până la finalul campaniei, împreună cu colegii mei, vă așteptăm să semnați sau să ne lăsați liste cu semnături în următoarele locații: Petroșani, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 90, Et. 1, Cam. 8 sau Str. 1 Decembrie 1918, Bl. 65, parter (Centrul Civic)”, a declarat Elena Kiss, președinta USR Petroșani Elena Kiss.