Iuliu Winkler: ”UDMR condamnă orice formă de manifestare extremistă și orice tip de agresiune, fizică sau verbală.”

Home Politică Iuliu Winkler: ”UDMR condamnă orice formă de manifestare extremistă și orice tip de agresiune, fizică sau verbală.”

Președintele UDMR Hunedoaa, europarlamentarul Iuliu Winkler spune că UDMR condamnă orice formă de manifestare extremistă și orice tip de agresiune, fizică sau verbală. ”Protestul este un drept democratic fundamental, recunoscut. Poziția noastră clară este că nimeni nu îi poate pune în pericol pe cetățenii care doresc să își exercite acest drept – nici de forțele de ordine și nici grupurile care au ajuns pe străzile Bucureștiului cu intenția de a incita la violență. Ne așteptăm ca autoritățile să acționeze cu prudență: să investigheze corect și cu atenție fiecare caz de abuz, indiferent de care parte ar fi fost exercitat. Ne așteptăm ca partidele politice să nu manipuleze și să nu exploateze, în scopuri politice, cauza susținută de zeci de mii de oameni”,  a declarat Iuliu Winkler.

Nu în ultimul rând, preșeidntele UDMR Hunedoara spune că organizația reprezentativă a maghiarilor din România (UDMR) cere Președintelui României să-și asume rolul constituțional, să îndemne la dialog și la calm, să intermedieze situația tensionată existentă între diferite grupuri ale societății, astfel încât cei care doresc să protesteze, să își poată exercită acest drept, fără violență