Mare bucurie creștină la Uricani ! Sfințirea și Târnosirea Bisericii Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului”

Home Cultură Mare bucurie creștină la Uricani ! Sfințirea și Târnosirea Bisericii Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului”
Mare bucurie creștină la Uricani ! Sfințirea și Târnosirea Bisericii Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului”

Cu ajutorul bunului Dumnezeu, iată că a sosit și timpul ca noua Biserică ortodoxă cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din orașul Uricani, să fie finalizată cu toate cele trebuincioase, fiind pregătită pentru sfințire și târnosire.

Evenimentul de sfințire și târnosire a Bisericii Ortodoxe din centrul orașului Uricani este deja programat pentru binecuvântata zi de 26 August 2018, când este programată o ceremonie specială, în cadrul căreia, alături de părintele protopop Petrache Crețu, în Sfântul Altar vor sluji înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, slujba de sfințire a Bisericii va fi oficiată de ÎPS. Laurențiu -arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu PS. Nicodim – episcopul Severinului și Strehaiei, cu PS. Andrei – episcopul Covasnei și Harghitei, cu PS. Galaction -episcopul Alexandriei și Teleormanului precum și PS. Gurie – episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Zilele trecute, în întâmpinarea acestei sărbători religioase așteptată de comunitatea ortodoxă din orașul Uricani încă din anul 2006, anul în care a început construcția noului edificiu bisericesc, a avut loc o slujbă de sfințire a celor trei frumoase clopote care au fost aduse și instalate în clopotnița bisericii, ultimele ”piese” care mai lipseau din structura funcțională a acestei monumentale construcții. La eveniment, alături de părintele Petrache Crețu, a participat și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, cel care a fost unul dintre susținătorii fervenți ai acestui proiect. ”Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns iată și la momentul în care ne pregătim să-i ridicăm slavă bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit această lucrare atât de mult dorită de cetățenii din comunitatea ortodoxă a Uricaniului. A fost un efort uman și financiar pe care l-am asumat și la care am participat cu toții, dar acum suntem mândrii și bucuroși că Uricaniul are una dintre cele mai frumoase catedrale ortodoxe din țară”, a spus Dănuț Buhăescu, primarul orașulu Uricani.