Jurnaliști de la o importantă televiziune chineză, în vizită la obiectivele turistice din județul Hunedoara

Home Administrație Jurnaliști de la o importantă televiziune chineză, în vizită la obiectivele turistice din județul Hunedoara
Jurnaliști de la o importantă televiziune chineză, în vizită la obiectivele turistice din județul Hunedoara

O echipă de televiziune din provincia Shaanxi din China, formată din trei jurnaliști, a fost prezentă începând de sâmbătă, 25 august, în județul Hunedoara, în vederea realizării unor materiale legate de obiective istorice, culturale și științifice, de cultura și arta tradițională, precum și de oportunitățile economice și de afaceri ale județului.

Programul filmărilor s-a întins pe două zile și jumătate și a cuprins: situl UNESCO Sarmizegetusa Regia, locuri pitorești din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina (zona Târsa – Prihodiște), Geoparcul Dinozaurilor – Țara Hațegului, Castelul Corvinilor, Expoziția de Etnografie din Hărțăgani și o gospodărie tradițională din aceeași localitate, Cetatea Devei și Colțul Cultural Chinez de la Deva Mall.

În timpul șederii în județul Hunedoara, jurnaliștii au vizitat fabrica de biciclete de la Sântuhalm și au stat de vorbă cu directorul Eurosport DHS, dna. Yang Xi, au filmat în Parcul de Afaceri Simeria și au realizat un scurt interviu cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora.

”Județul Hunedoara este unul care poate concura, din punct de vedere al potențialului său de ofertă turistică, cu orice regiune de același fel din Europa. Avem în acest creuzet al nașterii poporului român cam tot ce și-ar putea dori un turist preocupat de obiective geografice, istorice, tradiționale, culturale sau culinare. Toate aceste lucruri le-am explicat și oaspeților noștri de la televiziunea din China, cărora le mulțumesc pentru interesul manifestat pentru promovarea frumuseților din județul nostru și sunt convins că acest demers jurnalistic va avea ca urmare sosirea turiștilor din China care vor dori, în mod cert, să ne cunoască”, a declarat Mircea Bobora, preșeidntele Consiliului județean Hunedoara.

Materialele vor fi prezentate pe postul de televiziune al provinciei Shaanxi și au ca scop promovarea județului Hunedoara cu toate atracțiile sale.