Dotări inedite pentru păstrarea curățeniei, în parcurile și pe străzile din Lupeni

Home Administrație Dotări inedite pentru păstrarea curățeniei, în parcurile și pe străzile din Lupeni
Dotări inedite pentru păstrarea curățeniei, în parcurile și pe străzile din Lupeni

Primăria municipiului Lupeni a luat o măsură inedită, ca răspuns la propunerile cetățenilor din localitate care utilizează parcurile și locurile de odihnă amenajate în centrul orașului. Astfel, în zona aferentă băncilor amplasate pe domeniul public al municipiului Lupeni, cu precădere în zona centrală, au fost montate mături și lopeți, astfel încât cei care stau pe bancă și mănâncă semințe spre exemplu, să poată face curățenie înainte de a pleca.

”Nu le putem interzice cetățenilor să mănânce semințe, spre exemplu, aceasta fiind o cunoscută pasiune a oamenilor din toată România . Dar, la propunerea pe care am primit-o din partea mai multor cetățeni, am luat decizia de a dota băncile de odihnă din municipiul Lupeni cu mături și fărașe, pentru menținerea curățeniei în localitatea noastră. Trebuie să fim cu toții responsabili, în acest sens, și tocmai de aceea, rog cetățenii să vină în sprijinul municipalității, să păstreze aceste dotări și să le utilizeze atunci când este cazul. Astfel, vor demonstra că sunt cetățeni gospodari, cărora le pasă de curățenie și vin în sprijinul nostru în susținerea efortului comun de a avea cu toții un oraș curat și frumos”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Măsura inedită luată astăzi de primarul din Lupeni a fost primită cu încredere de cetățeni care, în dialogul direct pe care l-au avut astăzi în zonele publice din oraș cu primarul Lucian Resmeriță și viceprimarul Iacob Mesaroș, au apreciat această inițiativă.

Primarul Lucian Resmeriță apreciază totodată că, fără sprijin și implicare directă din partea cetățenilor municipiului Lupeni, în mod special în activitățile edilitar-gospodărești și în păstarea curățeniei, a mobilierului stradal, a zonelor verzi și parcurilor, eforturile depuse de administrația locală pentru înfrumusețarea orașului și pentru creșterea gradului de confort și civilizație urbană sunt zadarnice.