Deputatul Laurențiu Nistor despre măsurile adoptate de PSD la CEx-ul din 1 septembrie

Home Politică Deputatul Laurențiu Nistor despre măsurile adoptate de PSD la CEx-ul din 1 septembrie
Deputatul Laurențiu Nistor despre măsurile adoptate de PSD la CEx-ul din 1 septembrie

Potrivit președintelui Organizației județene a PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, Comitetul Executiv Național al PSD din 1 septembrie 2018, a reconfirmat faptul că PSD este un partid responsabil. Acesta informează că, în cadrul forului de conducere al PSD au fost evaluate progresele programului de guvernare, au fost exprimate opinii pro și contra, așa cum este normal într-un partid democratic.

”PSD guvernează bine, are un program care vine în sprijinul oamenilor și care trebuie dus la bun sfârșit. Evoluțiile sociale și economice demonstrează faptul că măsurile implementate au așezat România pe drumul cel bun, indiferent dacă vorbim de creșterea salariilor și pensiilor, de investiții străine directe, care sunt pe plus, ca și exporturile sau PIB-ul, dar cel mai important cu o datorie guvernamentală în scădere”, apreciază deputatul Laurențiu Nistor.

Acesta arată că pentru sfârșitul acestui an, pe agenda Guvernului sunt câteva proiecte foarte importante, respectiv – Fondul Suveran de Investiții; Fondului Național de Dezvoltare (FND); memorandumul pentru aderarea României la zona euro; proiectul de lege privind Strategia Națională pe termen lung „ROMÂNIA 2040”; proiectul Legii Siguranței Naționale.

Pe termen mediu și lung, mai multe proiecte strategice sunt în etapa de pregătire și implementare. Astfel, Canalul Dunăre – București; Autostrada Sudului, ca va asigura conexiunea între Bucureşti şi graniţele de sud cu Bulgaria (prin trecerea peste podul de la Calafat), respectiv Serbia, prin Drobeta Turnu Severin și vestul Europei, prin Lugoj, traversând zona istorică a Olteniei; Autostrada București – Brașov; Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni; Magistrala a 7-a a Metroului Bragadiru-Șos. Alexandriei-Colentina-Voluntari (25km); Linia Ferată de mare viteză București Craiova/(Sofia) – Timișoara/(Belgrad) – Cluj/(Budapesta); Aeroportul București Sud.

În opinia liderului PSD Hunedoara, pe agenda de toamnă a PSD, sănătatea ocupă și ea un loc important pe agenda proiectelor aflate în pregătire. Astfel, Spitalul Regional Timișoara; Clinica Multifunțională „DR. CALISTRAT GROZOVICI” – Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”; înființarea Băncii Naționale de Sânge.

Similar, reformele din domeniul social vizează pensionarii, printr-o noua Lege a pensiilor care elimină inechitățile; Programul Dezvoltare și locuri de muncă bine plătite pentru județele mai puțin dezvoltate, cu acordarea unui grant de 100.000 de euro; centre medicale pentru persoane cu dizabilități; Legea Adopțiilor.

La fel, pentru Agricultură sunt prevăzute mai multe proiecte extrem de importante, între care înființarea Societății Casa Română de Comerț care va efectua activități de preluare, prelucrare, depozitare și comercializare a produselor agroalimentare pe piața internă, piața comunitară cât și pe piețe terțe; fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor agricole; fonduri europene pentru infrastructura agricolă și silvică; Legea vânzării terenurilor agricole.

Și Turismul are, în opinia deputatului hunedorean, o serie de proiecte, între care prelungirea voucherelor de vacanță cu cel puțin un an; extinderea cotei reduse de TVA de 5%; eliminarea redevențelor la apa geotermală; un Fond de Investiții pentru Dezvoltarea Stațiunilor Balnare. Acesta va cuprinde 31 de stațiuni balneare, între care Geoagiu Băi sau Vața de Jos din Județul Hunedoara.

Alte măsuri anunțate în cadrul CEX sunt:

  • Lansarea unui program pentru industria cinematografică.
  • Înființarea unei Comisii guvernamentale pentru combaterea evaziunii fiscale.
  • Proiectul legii lobby-ului. Se prevede înființarea unui Registru de lobby și de reprezentare a intereselor.
  • Proiectul Legii societăților cu capital de stat.
  • Înființarea Agenției pentru investiții strategice și exporturi, care ar să se ocupe de promovarea şi atragerea investiţiilor străine directe și de identificarea a noi pieţe de export.
  • Modernizarea ANAF – Introducerea contractelor de performanță pentru ANAF și a posibilității vânzării creanțelor la valoarea nominală.
  • Proiectul pentru Legea minelor.
  • Înființarea unei societăți comerciale de tip PPP pentru construcția a unităților 3 și 4 de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de 720 MW – decembrie.

”PSD a venit la guvernare cu un proiect care își propune mai mulți români în clasa de mijloc. Cu fiecare măsură implementată, acest lucru devine realitate, pentru că dincolo de zgomot, rămân cifrele economice care vorbesc de la sine”, mai arată liderul social-democraților hunedoreni, deputatul Laurențiu Nistor.