Artiști ai Văii Jiului, din Uricani și Aninoasa, laureați în Festivalul ”Sibiu – Capitala Muzicală 2018”

Home Cultură Artiști ai Văii Jiului, din Uricani și Aninoasa, laureați în Festivalul ”Sibiu – Capitala Muzicală 2018”
Artiști ai Văii Jiului, din Uricani și Aninoasa, laureați în Festivalul ”Sibiu – Capitala Muzicală 2018”

Ediția a VI-a a Festivalului artistic ”Sibiu – Capitala Muzicală 2018” care a avut loc la începutul lunii septembrie, a consemnat noi succese pentru tinerii artiști ai Văii Jiului care au participat la acest eveniment cultural de tradiție din România.

Valea Jiului a fost reprezentată la acest eveniment de Grupul ”Anena” din Aninoasa, coordonat de prof. Didina Botgors, precum și de micii artiști din Uricani, de la Școala populară de artă – clasa prof. Simona Ionașc.

Așa cum ne-au obișnuit, artiștii în devenire ai Văii Jiului au avut o prestație apreciată la unison de membrii juriului dar și de publicul prezent în sala de spectacol. Evident, prestația acestora a fost încununată și de succes, atât elevii prof. Simona Ionașc, cât și cei ai prof. Didina Botgros adjudecându-și o parte din premiile Festivalului ”Sibiu-Capitala Muzicală 2018”. Astfel, la secțiunea soliști – muzică populară (categoria de vârstă 9-10 ani), premiul I a revenit Antoniei Moraru din Uricani, aceasta fiind secondată tot de un reprezentant al Văii Jiului, Radu Moldovan ambii fiind elevi ai prof. Simona Ionașc.

Rezultate bune au obținut și elevii prof. Didina Botgros care au ocupat primul loc la secțiunea Grup de muzică populară, grație evoluției scenice a Ansamblului ”Anena” din Aninoasa.  De asemenea, rezultate bune au obținut și elevii Ovidiu Nicolae Dobrin și Alexandru Timpu.

Pentru această nouă confirmare a școlii de talente artistice din Valea Jiului, atât artiștii laureați, cât și coordonatorii acestora merită sincere felicitări.