Prioritățile senatorului Cristian Resmeriță în noua sesiune parlamentară

Home Politică Prioritățile senatorului Cristian Resmeriță în noua sesiune parlamentară
Prioritățile senatorului  Cristian Resmeriță în noua sesiune parlamentară

Debutul noii sesiuni parlamentare readuce în legislativul de la București nu doar senatorii și deputații aleși, ci și o serie de importante proiecte legislative, așteptate de societatea românească și aflate în prezent pe agenda de lucru a Parlamentului. Potrivit senatorului de Valea Jiului, Cristian Resmeriță (PSD), pe agenda de priorităţi legislative a senatorilor se află proiectul legii pensiilor, aflat în prezent în dezbatere publică la Ministerul Muncii,  proiectul referendumului pentru familie (pentru care guvernul și-a propus ca procedura de consultare naţională să aibă loc la începutul lui octombrie. Pe agenda senatorilor mai figurează totodată definitivarea proiectului legii offshore referitoare la modul de implementare și taxare a operațiunilor de către titularii de acorduri petroliere și modificările legislaţiei privind securitatea naţională. La acestea se adaugă finalizarea Codului administrativ, a Codului penal şi Codului de procedură penală, prin integrarea observaţiilor şi recomandărilor Curţii Constituţionale.

”Noua sesiune parlamentară, care a început în septembrie va fi una în care vom avea foarte mult de lucru pentru elaborarea unor pachete de legi importante cărora li se adaugă, desigur, dezbaterile și aprobarea proiectelor Bugetului național și Bugetului de Asigurări Sociale de Stat pentru anul 2019, dar și dezbaterile pe marginea altor subiecte de interes econmic, politic și social care cad în responsabiltatea parlamentarilor”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

Chiar și în condițiile unei agende încărcate a Parlamentului, senatorul Cristian Resmeriță spune că va căuta să aducă în atenția colegilor săi și în dezbaterea Parlamentului o serie de alte subiecte, pe care le consideră de interes major pentru comunitatea noastră locală, dar care au impact la nivel național și care implică intervenția legislativului. ”Îmi doresc să fie adoptate inițiativele legislative cărora le-am subscris sau pe care le-am inițiat și eu, și care vizează, de exemplu amnistia fiscală, care va ajuta foarte mulți oameni nedreptățiți de ambiguitățile legislative precedente dar va ajuta și societăți cu impact strategic cum este CEH. Îmi doresc să putem încheia și vota cu succes noul Cod Administrativ, Legile Bugetului pentru anul 2019 (esențiale pentru buna funcționare a statului și a societății), așa cum îmi doresc să definitivăm proiectele începute deja de guvern, prin PNDL sau prin Ministerul Educației, proiecte care au legătură cu îmbunătățirea calității actului de învățământ și educație, domeniu căruia nu uit niciodată că-i apațin de drept”, a mai arătat senatorul Cristian Resmeriță.

În vederea prezentării programului său politic pentru sesiunea de lucru din această toamnă și iarnă de la Parlament, senatorul Cristian Resmeriţă a avut o serie de întâlniri cu cetăţenii din Valea Jiului, în care a și-a expus principalele elemente constitutive ale agendei sale parlamentare, dar în același timp, a prezentat și ultimele decizii luate de coaliţia guvernamentală.