Maraton al festivităților de început de an școlar, la Lupeni

Home Administrație Maraton al festivităților de început de an școlar, la Lupeni
Maraton al festivităților de început de an școlar, la Lupeni

Pentru că știe din activitatea sa profesională de bază, aceea de dascăl, cât de important este pentru fiecare elev, părinte sau profesor să-l aibă alături, la momentul festiv al deschiderii noului an școlar, pe reprezentantul municipalității, primarul municipiului Lupeni, prof. Lucian Resmeriță a făcut astăzi un adevărat maraton pentru a răspunde invitației de a fi prezent la festivitățile de deschidere a noului an de învățământ, la toate untățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal de pe raza localității.

”Clopoțelul a sunat astăzi la toate unitățile școlare din municipiul Lupeni. Mi-am dorit să fiu prezent peste tot unde au fost organziate festivități cu prilejul debutului de an școlar și le mulțumesc tuturor elevilor, părinților și profesorilor că au acceptat să-și programeze în așa fel festivitățile de deschidere a anului școlar astfel încât să-mi acorde șansa de a putea fi prezent alături de dânșii”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta le-a vorbit, la fiecare din grădinițele, școlile și colegiile de pe raza municipiului Lupeni, celor prezenți, despre rolul educației pentru fiecare elev, dar și pentru întreaga comunitate locală. Primarul Lucian Resmeriță le-a transmis celor care debutează în viața de școlar, să aibă încredere în puterea lor de a acumua cunoștințe noi și să aibă încredere în dascălii lor. În același timp, primarul municipiului Lupeni a ținut să-i felicite din nou pe elevii și profesorii care au avut în anul școlar precedent, rezultate bune și foarte bune în activitatea educațională.

”Pentru noul an școlar 2018-2019 care începe astăzi, doresc tuturor copiilor, profesorilor, părinților dar și bunicilor să fie sănătoși, mult succes, rezultate din cele mai bune și multă putere de muncă!”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a dat asigurări, totodată, că Administrația locală din municipiul Lupeni va susține și va sprijini educația și proiectele din instituțiile de învățământ, cu acea convingere că întreaga comunitate locală trebuie să înțeleagă și să știe că cea mai bună investiție este în copii.

La o parte din festivitățile prilejuite de deschiderea noul an școlar în municipiul Lupeni a participat și senatorul Cristian Resmeriță. ”De fiecare dată trăiesc cu o emoție aparte acest frumos eveniment festiv al debutului de an școlar. Am trăit astfel de sentimente și când am fost eu elev, mai apoi le-am trăit ca dascăl și, mai apoi, le-am trăit ca om politic responsabil de felul în care se dezvoltă mediul educațional, în Lupeni, în județul Hunedoara și peste tot în țară. Desigur, mai nou, trăiesc emoția începutului de an școlar, împreună cu soția mea, în calitatea noastră de părinți. Cu fiecare dintre aceste responsabilități asumate, asigurându-i pe elevi, dascăli, administratori și părinți deopotrivă, de întregul meu sprijin în ceea ce privește dezvoltarea școlii românești, le doresc tuturor un an școlar plin de realizări și urmărit numai de succes”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Alături de reprezentanții administrației publice locale din municipiul Lupeni, la festivitățile de deschidere a noului an școlar a fost prezent și reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Huneodara, prin inspector Mihaela Manolea, dar și reprezentanți ai Consilului local Lupeni și Consiliului județean Hunedoara, precum și ai Parohiilor Ortodoxe din municipiul Lupeni.