Prima zi de școală, o sărbătoare de tradiție a comunității locale din Petroșani

Home Administrație Prima zi de școală, o sărbătoare de tradiție a comunității locale din Petroșani
Prima zi de școală, o sărbătoare de tradiție a comunității locale din Petroșani

Așa cum se așteptau pe de o parte reprezentanții adminstrației publice locale și pe de altă parte, cei implicați direct în derularea actului de învățământ și educație din municipiul Petroșani, începutul noului an școlar a fost astăzi o sărbătoare a întregii comunități locale.

Așa cum recunoaște și primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pentru copii, pentru părinţi, bunici, profesori şi pentru administraţie, astăzi a fost o zi încărcată de emoţie, o zi importantă care rămâne în mintea fiecărui copil, mai ales a celui care păşeşte pentru prima dată în şcoală. 

De altfel, primarul Petroșaniului este cel care a deschis oficial, la Petroșani, noul an de învățământ. Alături de acesta, în rotonda in Parcul Carol Schreter i-au fost însă alături toți directorii unităților de învățămînt din localitate, conslieri locali și membri ai administrației publice locale, reprezentanți ai Poliției municipale, Poliției locale și Jandarmeriei, ai Bisericii, precum și reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

”Mă bucur că am fost din nou împreună într-un moment atât de important pentru comunitatea noastră, în general, şi pentru fiecare dintre noi, în mod special. Vreau să le mulţumesc părinţilor și profesorilor pentru eforturile pe care le fac în fiecare zi pentru ca aceşti copii minunaţi să fie educaţi şi pregătiţi pentru viaţă cât mai bine. Pe copii vreau să îi felicit, să-i încurajez, să le spun să fie cuminţi şi ascultători, să înveţe bine şi să nu uite niciodată că părinţii şi profesorii lor fac tot ceea ce este mai bine pentru ei. Vă urez mult succes în noul an școlar!”, a spus, în discursul său, primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Acesta a avut astăzi nu doar calitatea conferită de funcția pe care o deține, ci și una, la fel de importantă (dacă nu chiar mult mai importantă!) de părinte, calitate n care, laolaltă cu toți cei prezenți la festivitatea de deschidere a noului an școlar, a avut moțiile pe care le conferă oricui un eveniment de o asemenea încărcătură și importanță.