Primarul Lucian Resmeriță solicită asfaltarea de urgență a drumului spre Straja

Home Administrație Primarul Lucian Resmeriță solicită asfaltarea de urgență a drumului spre Straja
Primarul Lucian Resmeriță solicită asfaltarea de urgență a drumului spre Straja
Municipiul Lupeni a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare rapidă, administrația locală în urma unor eforturi investiționale importante a reușit să schimbe vizibil aspectul localității, obiectivul autorităților locale lupenene fiind acela de a dezvolta turismul, singura solutie viabilă care să contribuie la dezvoltarea economică a zonei, în condițiile continuării restrangerii activității din minerit.
În acest context, în opinia primarului Lucian Resmeriță un capitol important l-a constituit dezvoltarea stațiunii turistice Straja. ”Primăria Municipiului Lupeni a derulat, așa cum bine știți, o serie de proiecte atât în oraș cât și în Stațiunea tuistică Straja, ia în urma investițiilor efectuate rezultatele nu au întârziar să apară. Am reușit să dezvoltăm foarte mult turismul în zonă, iar miile de turiști care aleg să își petreacă timpul liber in Stațiunea Straja contribuie la  dezvoltarea economică și socială a localității noastre, la crearea de noi locuri de muncă și fonduri din impozite și taxe la bugetul local.  Eforturile noastre sunt însă îngreunate  de faptul că drumul de acces spre Stațiunea Straja, asupra căruia timpul și-a pus din nou amprenta. Astăzi, acest drum se află din nou într-o stare avansată de degradare, fapt care atrage, bună dreptate, reproșurile turiștilor și ale investitorilor din zonă”, spune primarul Lucian Resmeriță.
Acesta a mai declarat că, în aceste zile, a transmis o adresă oficială către conducerea Consiliului județean, care este administratorul de drept al acestui drum județean ce asigură accesul în stațiunea Straja. ”Am solicitat Consiliului Județean Hunedoara urgentarea procedurilor pentru asfaltarea drumului DJ664A, drum care face legătura între municipiul Lupeni și Stațiunea Straja, având în vedere că în scurt timp vom intra in sezonul de iarnă și drumul riscă să devină unul impracticabil. Întrucât acest drum este un obiectiv al Consiliului Județean Hunedoara, Primăria Lupeni nu poate efectua reabilitarea acestuia”, a mai precizat primarul Lucian Resmeriță.
Primarul Lupeniului a mai precizat că a transmis solicitări similare, atât în primăvara acestui an, dar și în cursul anului 2017.
Potrivit reprezentanților Consiliului județean Hunedoara, în cel mai scurt timp vor fi luate măsuri și pentru reabilitarea DJ 664 A, Lupeni-Straja, drum pe care instituția județeană îl consideră, de asemena, unul extrem de important pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului.