15 septembrie a fost zi de curățenie generală și la Lupeni

Home Administrație 15 septembrie a fost zi de curățenie generală și la Lupeni
15 septembrie a fost zi de curățenie generală și la Lupeni

”Ne dorim un Lupeni mai curat !” Sub acest îndemn s-a derulat și la Lupeni, sâmbătă 15 septembrie, la fel ca în alte sute de localități din România,campania de curățenie generală desfășurată sub sloganul ”Let`do it, România !”

Sute de copii și voluntari de toate vârstele s-au alăturat echipelor de muncitori de la
societatea de gospodărie a domeniului public și de angajații Primăriei municipiului Lupeni, și au pornit la pas, pe străzi, în parcuri și printre blocuri pentru a strânge deșeurile care, în ciuda eforturilor de zi cu zi ale admnistrației locale pentru salubrizarea și curățenia orașului, mai pot fi găsite și în municipiul Lupeni, în special în zonele dintre blocurile de locuințe unde persoane care încă par să nu fi învățat regulile conviețuirii într-o societate urbană civilizată, mai fac mizerie.

Printre cei care au fost prezenți la acțiunile de la Lupeni din 15 septembrie, cu ocazia Zilei Naționale de Curățenie, s-a
numărat și primarul Lucian Resmeriță. De altfel, acesta a declarat, încă de la preluarea mandatului său de primar, că una din principalele direcții ale mandatului său va fi tocmai lupta împotriva poluării cu deșeuri a domeniului public al localității și a zonelor turistice aferente acesteia. ”Împreună cu voluntari din municipiul Lupeni am spus astăzi ‘Let’s Do It!’ în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile, o campanie care se desfășoară la nivel național. Noi, administrația locală de la Lupeni, acționzăm zi de zi în lupa cu deșeurile, dar până când nu ni se vor alătura în acest demers toți cetățenii, nu vom reuși să facem din orașul nostru unul 100% curat, așa cum cred că, până la urmă ni-l dorim cu toții. Însă, eu cred că acest tip de activități sunt menite nu doar să-i adune pe cei responsabili la încă o activitate de ecologizare, ci în primul rând ele sunt o lecție despre mediu și despre cum trebuie să procedăm cu toții pentru a păstra curată casa noastră comună: municipiul Lupeni”, a declarat primarul Resmeriță.

Acesta a ținut să le mulțumească celor care au răspuns proiectului  ‘Let’s Do It!’ la Lupeni și au venit ca voluntari la acțiunea de la mijloc de septembrie 2018.