Au început lucrările de modernizare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din Lupeni

Home Administrație Au început lucrările de modernizare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din Lupeni
Au început lucrările de modernizare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din Lupeni

Cea mai importantă arteră rutieră din zona centrală a municipiului Lupeni, Bulevardul Tudor Vladimirescu, a intrat de luni, 17 septembie 2018, în reabilitare. Lucrările, începute încă de la primele ore ale dimineții când au fost instalate marcajele rutiere de semnalizare, vizează mai întâi decopertarea vechiului strat de asfalt, efectuarea reparațiilor la structura de rezistență a drumului și cea de colectare a apelor pluviale, urmând ca, în final, să fie turnat pe toată suprafața acestui drum, pe ambele sensuri de mers, un covor nou de asfalt.

La debutul activităților de șantier, dis de dimineață, în zona parcului CAP, de unde începe practic această arteră rutieră, alături de muncitorii veniți cu utilajele pentru începerea lucrărilor, au fost prezenți și edilii localității, primarul Lucian Resmeriță, respectiv viceprimarul Iacob Mesaroș. ”Am început de astăzi lucrările de modernizare la Bulevardul Tudov Vladimirescu din municipiul Lupeni. Este vorba despre o lucrare de anvergură, dar în același timp, o lucrare pe care ne-am dorit de foarte multă vreme să o putem începe. Desigur, lucrările pe acest drum vor genera, în perioada următoare, și unele probleme în traficul rutier din zona centrală a municipiului Lupeni, dar sperăm că șoferii vor fi înțelegători și vor aprecia, până la urmă, că și acest acest drum din Lupeni urmează să fie modernizat”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Conform documentaţiei în baza căreia a fost atribuită această investiție, documentație întocmită de specialiștii APL Lupeni, bulevardul Tudor Vladimireascu se întinde pe o lungime totală de 2183 de metri, din zona Primăriei municipiului Lupeni și până în zona CAP. Bulevardul are 4 benzi, câte două pentru fiecare sens de mers. Specialiștii Primăriei Lupeni arată că acest drum este realizat din beton asfaltic şi prezintă făgașe longitudinale, văluriri, faianțări, gropi și fisuri transversale apărute în îmbrăcămintea rutieră din cauza rosturilor de dilatație din structura rutieră rigidă existentă. De asemenea, pe B-dul Tudor Vladimirescu, scurgerea apelor este deficitară din cauza colmatării căminelor pluviale și ale podețelor existente, dar şi din cauza pantei transversale a drumului care este necorespunzătoare. ”Toate aceste probleme trebuiesc acum rezolvate, în cadrul acestui proiect amplu de lucrări. În plus, dorim ca, odată cu această investiție, să ofeim șoferilor și pietonilor condiții mai bune de circulație, ci dorim să sporim și siguranța circulației în zona centrală a municipiului Lupeni”, a mai precizat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta este de altfel și motivul pentru care, tot în cadrul acestei investiții va fi realizat și un sens giratoriu la intersecția bulevardului Tudor Vladimirescu cu centura de ocolire a municipiului Lupeni.

Valoarea totală a investiției este de apoape 5 milioane de lei și este finanțată de la bugetul local și bugetul de stat.