Vulcanul a fost pe 19 septembrie scenă de acțiune într-o simulare de cutremur

Home Administrație Vulcanul a fost pe 19 septembrie scenă de acțiune într-o simulare de cutremur
Vulcanul a fost pe 19 septembrie scenă de acțiune într-o simulare de cutremur

Sirenele au răsunat în mod repetat miercuri, 19 septembrie 2018 la Vulcan, iar mașinile pompierilor, ale Salvării și Poliției, dar și ale altor instituții de intervenție în caz de situații de urgență au gonit cu girofarele pornite pe străzile din localitate, mai ales în zona cartierului Cocoșvar și pe bulevardul Mihai Viteazu. Iar situația, supă cum recunoaște chiar primarul Gheorghe Ile, a fost în măsură să genereze dacă nu panică, atunci în mod evident nedumerire, în rândul cetățenilor. ”Dacă ați trecut miercuri prin zona Școlii nr.7, între ora 11 și 12, este posibil să vă fi întrebat, ce nenorocire se întâmplă? Din fericire a fost doar o simulare…și sper să avem parte doar de astfel de operațiuni în comunitatea noastră”, a spus primarul Ile.

Acesta apreciază însă că ”exercițiul de alarmare în caz de cutremur, absolut necesar pentru echipajele ISU, a demonstrat pentru noi toți cei prezenți, că acolo unde există ordine, autoritate, competență, asumare și mijloace tehnice și de comunicație adecvate, există indiferent de situație, șansa salvării vieții celor expuși pericolelor majore, cum sunt și cele ce apar la cutremur. Campaniile de pregătire pentru astfel de situații îmbinate cu antrenarea ,,la rece” a echipelor de intervenție, au menirea de a reduce cât mai mult numărul potențialelor victime, ale unui cutremur”, a mai spus primarul Vulcanului.

Gheorghe Ile precizează, de asemenea, că deși a fost doar o simulare de calamitate, modul de intervenție pe care au trebuit să-l adopte autoritățile competente în materie, a fost cel ce se aplică în situația unui cutremur real, cu intervenția pentru recuperarea victimelor. Exercițiul a demonstrat că echipajele Pompierilor, ale SMURD , poliție municipală, poliție locală, au colaborat optim în acțiunea de extragere a celor 3 victime aflate în incinta școlii 7, locul care a fost ales pentru acest exercițiu de alarmare.

Tot prmarul Vulcanului apreciază că toate investițiile făcute în ultimii ani pentru dotarea SERVICIULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂi, dar și gradul de pregătire al membrilor acestor echipaje sunt o garanție că în situația unei intervenții reale, totul poate fi sub control.