Cursuri gratuite de jurnalism și relații publice la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

Home Educație Cursuri gratuite de jurnalism și relații publice la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva
Cursuri gratuite de jurnalism și relații publice la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își adaptează activitățile în funcție de necesitățile unor categorii tot mai largi de utilizatori și din acest motiv, după cum informează reprezentanții instituției, aici vor fi organizate în  perioada următoare o serie de activități și servicii orientate în principal către tineri, care sunt de altfel invitați să ia parte la acestea.

”Pe lângă serviciile cu care ne-am obișnuit utilizatorii (împrumut de cărți pentru copii și adulți în limba română și în limbi străine; împrumut de CD-uri cu muzică și DVD-uri cu desene animate, filme artistice și documentare; accesul la presa locală și națională; consultarea legislației la zi; bibliografii la cerere și acces la internet), în perioada care urmează vom organiza gratuit cursuri de management al comunicării și jurnalism”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Cursul „Managementul comunicării și al relațiilor publice”  va avea 14 locuri și se va desfășura în perioada 22.10.2018 – 24.10.2018, între orele 1300 și 1700. Absolvenții vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate.

Cursul „Vreau să devin jurnalist!” va avea 14 locuri și se va desfășura în perioada 19.11.2018 – 23.11.2018, între orele 1600 și 1900. Absolvenții vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate. Cursul se adresează elevilor de liceu din ani terminali care doresc să urmeze facultatea de jurnalism, dar și celor care nu s-au decis încă asupra domeniului pe care îl vor studia în continuare.

”Cursanții noștri vor învăța cum se realizează materialele de presă – știre, interviu, reportaj, anchetă, despre comunicarea mediatică și despre ce înseamnă profesia de jurnalist. Cursul se bazează, în special, pe aplicații practice astfel încât fiecare participant să înțeleagă cât mai exact ce presupune o carieră în domeniul mass-media. Vor fi tratate genurile jurnalistice de informare atât din punct de vedere audio-vizual, cât și al mediului online și al presei scrise. Din programa cursului fac parte: cariera de jurnalist – atribuții și responsabilități; gestionarea informației și alegerea surselor; caracteristicile și structura textului jurnalistic; cum funcționează o instituție de presă”, precizează Ioan Sebastian Bara.