Săptămâna Europeană a Sportului în județul Hunedoara

Home Educație Săptămâna Europeană a Sportului în județul Hunedoara
Săptămâna Europeană a Sportului în județul Hunedoara

Sub egida Comisiei Europene, între 23 si 30 septembrie, are loc cea de a IV-a ediție a Săptămânii Europene a Sportului. Evenimentul continuă să promoveze sloganul #BeActive ca un îndemn direct și simplu la mișcare. Săptămâna Europeana a Sportului vizează promovarea participării la activități sportive și fizice dar și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale mișcării. Săptămâna este pentru toți,  indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. Sloganul #BeActive își dorește să reunească cu ajutorul exercițiului fizic indivizii, autoritățile publice, mișcarea sportiva, organizațiile societății civile dar și sectorul privat.

Temele de interes în anul 2018 sunt : mediul educațional, locul de muncă, activitățile în aer liber, cluburile sportive și centrele de fitness. În decursul acestei săptămâni se va organiza o gamă largă de inițiative și activități în jurul acestor elemente, la diferite niveluri (european, național, regional și local).

În județul Hunedoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Asociația Județeană Sportul pentru Toți Hunedoara, Asociația Județeană de Atletism Hunedoara, Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni și Școala Gimnazială Hărău organizează mai multe acțiuni sportive în localitățile Deva, Băița, Petroșani, Mărtinești, Simeria, Lupeni și Hărău.

Acțiunea de alergare ușoară destinată tuturor doritorilor de mișcare în aer liber, JOGGING FEST, ce va avea loc la Stadionul Cetate din Deva, miercuri, 26 septembrie 2018, de la ora 18.00 este susținută de Auchan România Retail – Magazinul Deva, care va acorda participanților premii constând în articole sportive și fructe proaspete.

Proiectul este derulat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, având coordonator național Federația Româna Sportul pentru Toți, cu cofinanțarea Ministerului Tineretului și Sportului.

Se estimează ca anul acesta, Săptămâna Europeană a Sportului va reuni, în 32 de țări, peste 9 milioane de participanți la mai mult de 26.000 de evenimente.