Consiliul județean Hunedoara are de astăzi un Birou de lucru permanent în Valea Jiului

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara are de astăzi un Birou de lucru permanent în Valea Jiului
Consiliul județean Hunedoara are de astăzi un Birou de lucru permanent în Valea Jiului

Consiliul județean Hunedoara are de astăzi un Birou de lucru permanent în Valea Jiului. Acesta va funcționa în spațiul Casei Universitare situată în zona centrală a municipiului Petroșani, în spatele magazinului Jiul Shoping Center.

Noul birou teritorial al Consiliului județean a fost deschis astăzi, în prezența președintelui Consiliului județean Hunedoara – Mircea Bobora, a vicepreședintelui Sorin Vasilescu, a administratorului public Costel Avram dar și a mai multor consilieri județeni, și reprezentanți ai unor instituții publice din Valea Jiului aflate în subordinea Consiliului județean Huneodara. La eveniment au mai participat, de asemenea, primari și viceprimari ai Văii Jiului, precum și parlamentarii Laurențiu Nistor, Cristian Resmeriță, Viorel Sălan, Ilie Toma și Sorin Marica.

”Am considerat necesară de mai mult timp deschiderea unui astfel de birou teritorial. După cum știți, noi am avut un astfel de birou pus la dispoziție de Primăria Petroșani, dar acolo nu puteam desfășura o activitate corespunzătoare. Am deschis acest birou pentru că ne dorim în primul rând să venim în întâmpinarea problemelor cetățenilor și administrațiilor locale din Valea Jiului, pentru a prezenta modul transparent în care se acționează în Consiliul Județean Hunedoara în ceea ce vizează îmbunătățirea condițiilor socieo-economice și din Valea Jiului. Toate dolenațele și sesizările sunt de acum preluate de un angajat al acestui Birou teritorial. În același timp aici va fi și un program în care absolut toată lumea, de la președinte, vicepreședinți, administrator public și consilierii județeni, vor avea un program de audiență” a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

”Mă bucur că, atât în calitatea mea de component al echipei președintelui Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora, dar și în calitate de cetățean al Văii Jiului, am putut fi parte la un proiect pe cât de necesar, pe atât de important pentru administrația publică a județului nostru. Totă lumea este de acord că Valea Jiului reprezintă o zonă de importanță aparte pentru administrația județeană, iar cetățenii acesteia trebuie să ne simtă mai aproape în fiecare zi. De aceea, deschiderea cabinetului teritorial al CJH la Petroșani, moment pe care l-am marcat astăzi este încă un lucru făcut corespunzător în această direcție. Și eu, și consilierii județeni din Valea Jiului, și mai ales conducerea CJH vom fi aici, în acest cabinet, mult mai aproape de problemele cetățenilor din Valea Jiului, de problemele comunităților locale, pentru care avem obligația de a găsi soluții de rezolvare. Mă bucură de asemenena faptul că acestei responsabilități asumate de Consiliul județean Hunedoara, li s-au alăturat și parlamentari ai județului Hunedoara, a căror vecinătate ne va fi, cred, tuturor, de mare ajutor în transmiterea problemelor Văii Jiului și mai ales în soluționarea acestora”, a spus, la rândul său, Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, cel care s-a ocupat direct de realizarea acestui obiectiv administrativ. 

Noul Birou Teritorial al Consiliului județean Hunedoara a fost pus la dispoziția Consiliului județean Hunedoara, prin contract de închiriere, de către Universitatea din Petroșani.

Consiliul județean Hunedoara îi va avea ca vecini, în spațiul de la Casa Universitară, pe parlamentarii social-democrați ai județului Hunedoara, care au închiriat la rândul lor o parte din spațiul oferit de Universitatea din Petroșani, pentru înființarea unui cabinet parlamentar comun al celor 6 senatori și deputați ai PSD din județul Hunedoara. Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, spune că în cadrul acestui cabinet, prin rotație, în fiecare zi de vineri, parlamentarii județului Hunedoara vor acorda audiențe.