Noul an universitar, a debutat cu optimism, la Universitatea din Petroșani

Home Educație Noul an universitar, a debutat cu optimism, la Universitatea din Petroșani
Noul an universitar, a debutat cu optimism, la Universitatea din Petroșani

Noul an universita 2018-2019 s-a deschis luni, 1 octombrie 2018 și la Univestitatea din Petroșani, evenimentul fiind găzduit în Aula Magna în fața unei numeroase asistențe formate din studenți, profesori, părinți și invitați de onoare ai instituției de învățământ din Valea Jiului.

Printre personalitățile publice care au participat la festivitatea de deschidere a noului an universitar de la Petroșani s-au numărat prefectul județului Hunedoara – Tiberiu Fabius Kiszely, președintele Consiliului județean Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora, senatorul Cristian Resmeriță, deputatul Ilie Toma, primarii municipiilor Petroșani (Tiberiu Iacob Ridzi) și Vulcan (Gheorghe Ile), inspectorul școlar general al ISJ Hunedoara – Maria Ștefănie, directorul general al CEH – Samuel Dioane ș.a.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin a arătat, în cuvântul său de deschidere a noului an universitar de la Petroșani că că acesta debutează sub auspicii foarte bune, având în vedere faptul că toate locurile bugetate la învățământul de licență și master au fost ocupate. ”Le spunem bun venit bobocilor noștri, cărora le garantăm că vor descoperi la Universitatea din Petroșani nu doar un potențial uriaș de pregătire academică, dar vor găsi și o viață studențească activă, frumoasă și condițiile cele mai bune pentru a duce la bun sfârșit ciclul universitar, cu cele mai mari șanse de a-și găsi, ulterior, un binemeritat loc pe piața muncii”, a spus rectorul Radu Sorin. 

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora a transmis, la rândul său, un mesaj de bun-venit dascălilor și studenților, în special celor aflați în primul an. Acesta a vorbit despre rolul pe care l-a avut și îl are Universitatea din Petroșani în viața comunității din Valea Jiului și din județul Hunedoara, despre despre cum poate educația superioară să atragă după sine dezvoltarea zonei, despre proiectele pe care școala superioară le poate derula împreună cu Consiliul Județean Hunedoara și cu partenerii externi.

În aceeași termeni elogioși s-au exprimat și ceilalți invitați la deschiderea noului an universitar.

Universitatea din Petroșani are o lungă tradiție în învățământul tehnic din țara noastră, confirmat de faptul că în acest an instituția de învățământ superior din Valea Jiului a împlinit 70 de ani de existență.