Orașul Uricani promovat la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac

Home Administrație Orașul Uricani promovat la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac
Orașul Uricani promovat la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac

Alături de cele mai importante zone rurale cu potenţial turistic din întreaga ţară, orașul Uricani a fost prezent anul acesta la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac (jud. Alba), considerat drept  cel mai important târg de turism rural din România.

Ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie, târgul a adus față în față, preț de două zile, la final de septembrie, cererea şi oferta din turismul rural românesc, încercând să promoveze totodată şi gastronomia, tradiţiile, meşteşugurile populare şi folclorul românesc autentic.

”Târgul Național de Turism Rural – Albac 2018 a fost un concept de imagine în care s-a împletit armonios turismul rural cu tradițiile și folclorul moților, iar participarea noastră, a orașului Uricani, a fost o experiență nouă, plăcută, ce a dovedit maturitate în activitățile de promovare și informare turistică”, informează reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din orașul Uricani. 

În cadrul târgului, Uricaniului a prezentat un stand cu materiele de promovare zonelor și obiectivelor turistice din regiune, iar standul orașului Uricani s-a bucurat de atenție din partea celor care au vizitat acest târg.

”Promovarea potențialului turistic al orașului nostru constituie unul dintre principalele argumente pentru care noi am înființat acest Centru Național de Informare și Promovare Turistică, iar faptul că activitatea acestuia este una bună nu poate decât să ne bucure. După cum știți, la Uricani noi am mai derulat și alte proiecte de promovare turistică, unul dintre cele mai importante fiind ”Invitație la natură și folclorîn orașul Uricani”, un proiect european prin care am putut edita și distrbui foarte multe materiale de promovare turistică. Personal, eu cred în șansa de dezvoltare a turismului în orașul Uricani, veche vatră de tradiții și folclor a țării și să nu uităm, principală poartă de acces în Parcul Național Retezat”, a declarat primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu.