Proiect Erasmus+ la Școala gimnazială nr. 2 din Lupeni

Home Educație Proiect Erasmus+ la Școala gimnazială nr. 2 din Lupeni
Proiect Erasmus+ la Școala gimnazială nr. 2 din Lupeni

Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din municipiul Lupeni, prin Școala gimnazială nr.2 este în aceste zile gazdă a unor elevi și profesori din Turcia și Polonia, prezenți în Valea Jiului în cadrul unu program Erasmus+la care unitatea școlară din Lupeni este parteneră.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, aceasta este ce-a de-a doua mobilitate care se derulează sub genericul proiectului intitulat  „Let’s be eco-friendly”, (Să fim prieteni cu mediul !) 2017-2019. 

La evenimentul de primire a oaspeţilor a participat şi senatorul Cristian Resmeriță, care, nu doar ca parlamentar, ci mai ales în calitatea sa de cadru didactic salută astfel de iniţiative. „Am participat la cea de-a doua reuniune transnaţională din cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli Erasmus+ cu titlul „Let’s be eco-friendly”, 2017-2019. PROIECT EUROPEAN al cărui partener este Liceul Teoretic „Mircea Eliade” LUPENI – structura Şcoala Gimnazială Nr. 2 . Proiectul este coordonat de Şcoala „Pelitli 75.Yil Cumhuriyet Ortaokulu”, din Trabzon, TURCIA şi are ca partener, pe lângă şcoala din Lupeni, Şcoala „Szkola Podstawowa Nr 2 im. Marii Konopnickiej W”, din Jaslo, POLONIA. Evenimentul este cu atât mai important cu cât se derulează chiar în săptămâna în care pe întregul mapamond este anversată Ziua Educației”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

ERASMUS+ este un program european destinat schimburilor de elevi şi studenţi, care oferă numeroase oportunităţi de învăţare şi dezvoltare atât acesora, cât şi cadrelor didactice.