Conferință despre Karma și dreptul divin la Salonul Hunedorean al Cărții

Home Cultură Conferință despre Karma și dreptul divin la Salonul Hunedorean al Cărții
Conferință despre Karma și dreptul divin la Salonul Hunedorean al Cărții

Printre activitățile culturale organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în cadrul ediției din acest an a Salonului Hunedorean al Cărții, se numără și întâlnirea cu renumitul medic și scriitor dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu, care va susține conferința cu tema „Karma și dreptul divin”. Evenimentul va avea loc în ziua de 17 octombrie 2018, ora 1700, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle dʼOr.

Personalitate bine cunoscută publicului român din cărțile pe care le-a scris și din emisiunile de televiziune la care a fost invitat, dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu este unul dintre cei mai importanți și mai apreciați cercetători ai ezoterismului, ai lumii spirituale, ai lumii nevăzute, dar bănuite, care este „lumea de dincolo”.

”Atras iremediabil de această lume nevăzută, profundă și plină de mistere, Ovidiu Dragoș Argeșanu a renunțat la o formație inginerească, a științelor exacte și a rigorii matematice, pentru a studia medicina, devenind un reputat specialist în știința sufletului, în psihologie. A fost în permanență preocupat și de credință, de învățăturile Bibliei, astfel încât studiul psihologic s-a îmbinat întotdeauna cu o puternică latură religioasă. Aprofundând tot mai mult latura sufletească a comportamentului uman, s-a dedicat psihoterapiei și psihanalizei, recurgând la cunoscutele forme de terapie și căi spirituale ca Reiki, Karuna Reiki etc. Este autorul unor cărți de specialitate din domeniul psihologiei, cărți care au suscitat interesul publicului: „Atacul PSI”, „Arta Războiului PSI”, „Arta Războiului PSI – Protecția”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.

Acesta mai arată că anul acesta, în martie, publicul din Deva a mai avut bucuria de a se întâlni cu dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu cu prilejul susținerii conferinței Trezirea spirituală și conștiința de sine.

Despre cărțile sale, Ovidiu Dragoș Argeșanu crede că acestea merită să fie citite de către „… oricine este preocupat să înțeleagă că este ceva dincolo, ce este dincolo, pentru că până la urmă pașii mei în lumea spiritului sunt pașii fiecărui om. Și fiecare își va regăsi din trăirile lui în cărțile mele”.

Conferința pe care o va susține în cadrul Salonului Hunedorean al Cărții,  „Karma și dreptul divin” – titlul unei alte cărți semnate Ovidiu Dragoș Argeșanu –, deschide alte numeroase teme de reflecție, de introspecție și de sondare a unei lumi încă mult prea puțin cunoscute, pornind de la karma, conceptul filozofico-religios de origine indiană potrivit căruia orice acțiune are un efect, acum sau într-o viață ulterioară.

În finalul întâlnirii, va avea loc o sesiune de autografe oferită de doctorul și scriitorul Ovidiu Dragoș Argeșanu.