Vreme bună și bucate alese la Târgul de Produse Tradiționale de la Petroșani

Home Administrație Vreme bună și bucate alese la Târgul de Produse Tradiționale de la Petroșani
Vreme bună și bucate alese la Târgul de Produse Tradiționale de la Petroșani

Vreme bună și bucate alese. Acestea au fost ingredientele de succes ale ediției din acest an a Târgului de Produse Tradiționale găzduit la Petroșani, în organizarea administrației publice locale, cu sprijinul producătorilor din Valea Jiului. ”Arome care îi îmbie la degustare și pe cei mai pofticioși s-au simțit zilele acestea la Târgul de produse tradiționale. Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului a reunit, la Petroșani, zeci de producători de produse tradiționale din întreaga țară, iar paleta de culori a tarabelor pline cu miere, brânzeturi și alte bunătăți preparate de gospodari din întreaga țară s-a împletit armonios cu vremea primăvăratică”, a remarcat și primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Ajuns la ediția a VIII-a, Târgul de Produse Tradiționale de la Petroșani a reușit, și de această dată, să ofere doritorilor produse sănătoase şi autentice. Numeroși producători locali și firme producătoare de diverse produse tradiționale din Valea Jiului, cărora li s-au alăturat și diverși producători din alte regiuni ale României, precum Maramureș, Satu Mare, Alba Iulia, Caransebeș sau Gorj, au pus în vânzare diverse sortimente de produse de cea mai bună calitate.

Succesul edițiilor precedente a determinat organizatorii să păstreze locul de desfășurare al Târgului, în zona Centrului civic, mai exact în Piața Victoriei (Petroșani Nord), acolo unde au poposit, preț de 3 zile, producătorii locali din Valea Jiului, dar și cei veniți din țară, pentru a pune la dispoziția locuitorilor din Valea Jiului recolta de legume și fructe sau alte categorii de produse tradiționale din carne, lapte, miere, panificație etc. Cu o asemenea ofertă, nu e de mirare că târgul a suscitat un real interes din partea cetățenilor din Petroșani și din Valea Jiului, care au vizitat cu miile târgul de produse tradiționale de la Petroșani.

Pentru vizitatori, autoritățile locale au pregătit și câteva produse preparate chiar la fața locului de momârlanii din zona Petroșaniului, după rețete numai de ei știute. Păsatul și tocănița de oaie au constituit meniul care a atras sute de oameni, cinstiți după datină de organizatorii târgului. Printre ”bucătari” s-a aflat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care s-a declarat încântat de faptul de vizitatorii târgului au răspuns invitației de a lua masa împreună, ca într-o mare familie, alături de ceilalți târgoveți.  ”Așa cum facem în fiecare an, și de această dată, am servit 1000 de porții de păsat și tocană de oaie petroșănenilor care au ales să își petreacă ziua de sâmbătă pe Centrul Civic al municipiului Petroșani. Numărul celor care au primit din partea administrației locale tradiționalele bucate momârlănești – păsatul şi tocana de oaie – a fost, și de această dată, destul de mare. Le mulțumesc tuturor celor care au venit la această agapă pe care am organizat-o împreună cu momârlanii noștri, cu scopul de a promova câteva din produsele culinare specifice zonei noastre. Îi felicit pe toți participanții la Târgul Produselor Tradiționale de la Petroșani din acest an, pentru roadele și bucatele pe care le-au pregătit pentru acest eveniment și le doresc să fie sănătoși să-și poată duce tradiția mai departe. Mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat în buna organizare a acestui eveniment care a prins foarte bine și care deja se bucură de un real succes la noi, la Petroșani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.