Se toarnă asfalt în cartierul Ștefan din municipiul Lupeni

Home Administrație Se toarnă asfalt în cartierul Ștefan din municipiul Lupeni
Se toarnă asfalt în cartierul Ștefan din municipiul Lupeni

Așa cum a promis în urmă cu câteva luni primarul municipiului Lupeni, autoritățile publice locale din această localitate au început lucrările de asfaltare a drumurilor din cartierul Ștefan, unul dintre cele mai mari și cele mai importante cartiere de locuințe din Lupeni.

Aici, oamenii așteaptă de mai multă vreme ca străzile și drumul de acces să fie reabilitat. Primele lucrări în această direcție au început încă de acum mai bine de un an și jumătate, în perioada mandatului de primar al lui Cristian Resmeriță. Atunci au fost realizate lucrări de lărgire a drumului de acces, lucrări de consolidare a versanților și lucrări de configurare a rețelelor de scurgere a apelor pluviale. Lucrările au fost continuate, evident, și de către noul primar, Lucian Resmeriță.

Este adevărat, acesta a așteptat câteva luni în speranța că înainte de a fi realizate lucrările de asfltare a drumurilor, cei de la Apa Serv vor reuși să finalizeze și lucrările prevăzute aici în noul program de investiții cu fonduri europene în modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Cum însă, pe acest program, deși lucrările au fost rapid scoase la licitație, sarabanda contestațiilor întârzie foarte mult timp începerea execuției acestora, noul termen avansat de cei de la Apa Serv fiind începutul anului 2019.

În aceste condiții, edilii din Lupeni au renunțat la ideea de a aștepta finalizarea lucrărilor de canalizare din cartierul Ștefan, mai ales că și locuitorii din zonă reclamă din ce în ce mai des starea precară a drumurilor și își exprimă îngrijorarea cu privire la circulația în zonă pe timpul iernii.

Astfel, astăzi, 15 octombrie, a început turnarea primului strat de asfalt pe străzile din carterul Ștefan  al Lupeniului. ”Pentru mine, acest proiect este unul de suflet și aa cum le-am promis oamenilor din această zonă, astăzi am început derularea acestui proiect. Laolaltă cu cetățenii de aici, mă bucur că, după zeci de ani, CARTIERUL ȘTEFAN VA AVEA ASFALT! Primele lucrări de asfaltare de aici se vor derula pe o distanță de aproximativ 1 km și sperăm să fie finalizate în cel mai scurt timp”, a decarat primarul Lucian Resmeriță.

În ceea ce privește lucrările la rețeaua de canalizare, edilii au primit asigurări din partea celor de la Apa Serv că, atunci când acestea vor începe, vor exista prevederi în proiectul tehnic astfel încât aceste lucrări să nu afecteze străzile deja asfaltate din carterul Ștefan sau, acolo unde vor exista intereferențe cu drumul, constructorii își vor asuma obligația refacerii corespunzătoae a drumului.