Deputatul Laurențiu Nistor aprciază că PSD a implementat măsuri care se simt concret în economia reală.

Home Economie Deputatul Laurențiu Nistor aprciază că PSD a implementat măsuri care se simt concret în economia reală.

Președintele Organizației județene a PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor informează, prin intermediul unui comunicat de presă transmis redacției, că guvernarea PSD a implementat măsuri care se simt concret în economia reală. Acesta arată că în timpul actualei guvernări s-au înființat aproape 380.000 de noi locuri de muncă iar potrivit datelor statistice datelor oficiale, țara noastră are în acets moment peste 5 milioane de salariați.

”Cel mai important este faptul că din totalul locurilor noi de muncă înființate, un procent de 90% se găsește în sectorul privat. Așadar, realitatea contrazice din nou, cu cifre, ceea ce opoziția ne reproșează – și anume faptul că actuala coaliție încurajează doar angajările la stat. Dimpotrivă, actuala coaliție susține prin măsuri și programe concrete sectorul privat”, explică deputatul Laurențiu Nistor.

Acesta mai arată că premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va acorda, pentru programul Start-Up Nation, resurse bugetare de două miliarde de lei necesare finanţării nerambursabile pentru 10.000 de firme. ”Cei mai mulţi dintre antreprenorii care au pornit afaceri prin acest program sunt tineri, cu vârste cuprinse între 21-40 de ani, iar în prezent oferă locuri de muncă pentru peste 21.000 persoane. Esențial este faptul că sectorul privat va fi în continuare încurajat. Tinerii vor fi în continuare susținuți. Pentru că Start-Up Nation se va derula și anul următor”, spune Laurențiu Nistor.

Acesta arată că, în pofida tuturor criticilor privind calitatea actului de guvernare, PSD respectă ceea ce a promis în timpul campaniei electorale. Spre exemplu, indicatorul salariului minim pe economie indică o creștere la 1900 de lei, față de prognoza pentru 2018 din programul de Guvernare, care estima o creștere la doar 1510 lei. Similar, dacă pentru anul 2018, guvernul PSD-ALDE estima o creștere a salariului mediu pe economie la 3420 de lei, acesta este în prezent, potrivit statisticilkor oficiale, de 4449 lei. Situația este similară și în ceea ce privește veniturile la Bugetul de Stat, unde estimările anului 2018 au fost depășite cu aproape 10% după primele 8 luni ale anului în curs.

Și în ceea ce privește majorarea punctului de pensie, liderul PSD Hunedoara apreciază că guvenul PSD-ALDE și-a onorat promisiunea din Programul de Guvernare, anume aceea de a crește anul acesta punctul de pensie la 1100 de lei.

”De curând, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se reduce TVA pentru turism și activități conexe de la 1 noiembrie 2018. Aceasta este cea mai importantă măsură de sprijinire a turismului românesc din ultimii 20 de ani pentru că va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea consumului şi la creşterea economică. De asemenea, este o măsură care va avea efecte vizibile şi directe în favoarea cetăţeanului, fiind mai mult decât binevenită și pentru Hunedoara, în condițiile în care turismul este o componentă extrem de importantă pentru județ. PSD este singurul partid care – dincolo de orice dubiu – și-a asumat proiecte curajoase pentru oamenii obișnuiți. Creșterea salariului minim, creșterea pensiilor, ambele pe fondul creșterii economice consistente, arată că suntem pe drumul cel bun”, a mai preciazat deputatul Laurențiu Nistor.