Soluții pentru furnizarea energiei termice în Petoșani și în această iarnă

Home Administrație Soluții pentru furnizarea energiei termice în Petoșani și în această iarnă

Pentru că peste 2000 de apartamente, dar și o serie de instituții publice din municipiul Petroșani mai sunt racordate la rețeaua publică de termoficare în sistem centralizat, administrația publică locală își propune să găsească soluția legală pentru ca acest serviciu de utilitate publică să fie în contiuare furnizat consumatorilor.

În acest sens, după ce au constatat că societatea locală de distibuție a agentului termic (Termoficare SA) a fost declarată în faliment și după ce au avut o serie de discuții pe marginea acestui subiect cu furnizorul de energie termică din Valea Jiului – Complexul Energetic Hunedoara – autoritățile din Petroșani au decis să scoată la licitație concesionarea serviciului de distribuție a agentului termic pe raza municipiului Petroșani, în speranța că CEH va participa la această procedură, așa cum au promis reprezentanții companiei.

În Consiliul local al municipiului Petroșani a fost adoptat miercuri, 17 octombrie 2018 proiectul de hotărâre prin care serviciul centralizat de termoficare din Petroșani urmează să fie concesionat unui operator de profil. De asemenea, Consiliul local a aprobat și Studiul de oportunitate privind delegarea acestui serviciu de utilitate publică, în conformitate cu prevederile legale.

Primarul municipiului Petroșani apreciază că, în perioada imediat următoare, acest serviciu public urmează să fie scos la licitație, aceasta fiind singura procedură legală prin care el poate fi atribuit unui operator. Cum în Valea Jiului, singurul operator care furnizează acest tip de serviciu este chiar producătorul de energie termică CEH, care și-a exprimat dorința de a prelua serviciul de distribuție a agentului termic pe raza municipiului Petroșani, urmând să participe la licitația organizată de autoritățile locale în acest sens, este posibil ca iarna anului 2018-2019 să-i găsească pe locuitorii din Petroșani branșați la sistemul centralizat de termoficare, cu căldură în calorifere.