Pregătiri intense pentru deschiderea noului sezon turistic în Straja

Home Administrație Pregătiri intense pentru deschiderea noului sezon turistic în Straja
Pregătiri intense pentru deschiderea noului sezon turistic în Straja
O serie de investiții publice și private au avut loc în cursul ultimilor luni în stațiunea turistică Straja din municipiul Lupeni, în pregătirea noului sezon turistic de iarnă, pe care atât autorituățile locale dar și investitorii din zonă îl doresc unul cel puțin la fel de bun ca și cel din iarna trecută, dacă nu chiar unul mai bun.
În ceea ce privește investițiile publice de ultimă oră, primarul Lucian Resmeriță informează că în aceste zile au început lucrările de reabilitare a drumului județean 664A care asigură accesul în stațiunea Straja, după ce zilele trecute au fost finalizate alte importante lucrări de asfaltare în zona centrală a municipiului Lupeni (pe bulevardul Tudor Vladimirescu) dar și pe strada Pomilor, care va asigura un acces alternativ extrem de util, mai ales pe perioada iernii, spre Straja.
Pentru că drumul principal de acces în stațiunea Straja (DJ 664A) aparține Consiliului județean Hunedoara, iar întreținerea și repararea sa cad în sarcina acestei instituții, autoritățile locale din municipiul Lupeni au făcut numeroase demersuri în ultimii doi ani către Consiliul Județean Hunedoara prin care au cerut reabilitarea drumului care leagă municipiul Lupeni de Stațiunea Turistică Straja. Chiar în cursul lunii septembrie al acestui an, primarul Lucian Resmeriță a făcut încă un demers prin care a solicitat începerea în regim de urgență a lucrărilor de asfaltare la acest drum  aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, apreciind că starea avansată de degradare a acestuia pe mai multe tronsoane îngreunând accesul în stațiune.
”Am solicitat în numeroase rânduri Consiliului Județean Hunedoara reabilitarea de urgență a drumului județean care duce în Stațiunea Straja, întrucât starea avansată de degradare a acestuia împiedică accesul în stațiune și pune în pericol investițiile pe care noi le-am făcut în municipiul Lupeni și Stațiunea Straja, investiții care au dus la dezvoltarea într-un ritm rapid a turismului în zona noastră, cu efecte benefice pentru întreaga comunitate. Mă bucur că începând de luni, 22 octombrie, drumarii de la Consiliul Județean Hunedoara au început turnarea stratului de uzură pe DJ664A, Lupeni-Straja. Am înțeles că în acest an vor fi asfaltați aproximativ 3 km din acest drum, urmând ca în anul care vine aceste lucrări să fie finalizate pe toată lungimea DJ 664A”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Informația a fost confirmată și de Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara care spune că instituția Consiliului județean Hunedoara își ține promisiunile asumate în fața primarilor și în fața cetățenilor din judeș. Avram a dat asigurări că, așa cumn a promis chiar președintele CJH, Mircea Bobora, anul viitor, drumul județean 664A Lupeni-Straja va fi integral modernizat, iar pentru anul acesta vor fi efectuate, în următoarele săptămâni, lucrări de reabilitare parțială, pe o lungime de 3 kilometri.
Dincolo de investițiile în infrastructura de transport rutier, turiștii care vor urca în sezonul de airnă 2018-2019 la Straja vor beneficia și de noi facilități de trasport pe cablu, după ce firma omului de afaceri Emil Părău, care administrează o parte din pârtiile de schi de la Straja, a montat două noi instalații de transport pe cablu pentru schiori. În paralel, Primăria Lupeni a început zilele acestea și o serie de lucrări de modernizare a pârtiilor de schi, în prezent utiliajele și angajații primăriei acționând pentru configurarea pârtiei de sub telegondolă.
Mai mult, autoritățile locale din Lupeni dau asigurări că sunt pregătite corespunzător pentru sezonul de schii, pentru pîrtiile de la Straja fiind achiziționate, atât de către administrația locală, cât și de investitorii privați din zonă, noi tunuri pentru producerea zăpezii, astfel încât aceasta să nu lipsească de pe pârtiile din Straja de la începutul și până la sfârșitul sezonului turistic de iarnă.