Noutățile ”Start Up Nation 2018” prezentate la CJH de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Home Economie Noutățile ”Start Up Nation 2018” prezentate la CJH de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
Noutățile ”Start Up Nation 2018” prezentate la CJH de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

O importantă sesiune de informare asupra noutăților din programul național de sprijin pentru mediul de afaceri ”Start Up Nation 2018” a fost găzduită astăzi de Consiliul Județean Hunedoara. Discuțiile s-au axat pe noutățile cu care vine Programul Start-up Nation în această sesiune.

Întâlnirea a fost moderată de președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora. La eveniment au fost prezenți autorități locale, primari și viceprimari, antreprenori și reprezentanți ai firmelor de consultanță, parlamentari, consilieri județeni, manageri ai unor instituții publice. Aceștia au avut ocazia  de a avea o dezbatere interactivă cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea prezent la Deva pentru promovarea programului național ”Start Up Nation”. La întâlnirea care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului județean Hunedoara au mai participat, de asemenea, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero (care a vorbit despre programul Start-up Diaspora), subprefectul județului Hunedoara, Dorel Ovidiu Bretean, senatorii Cristian Resmeriță și Viorel Sălan, deputații Ilie Toma și Sorin Marica ș.a.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea a anunțat, în premieră la Deva, că aplicația de finanțare a noului program ”Start Up Nation 2018” s-ar putea deschide chiar de 1 Decembrie.  ”Programul Start-up Nation are ca scop stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii la nivel național prin acordarea de finanțări nerambursabile de către statul român, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri”, a mai spus minstrul Ștefan-Radu Oprea.