Sprijin de la Consiliul local Petroșani pentru festivalul național ”Klavier Art” ediția 2018

Home Administrație Sprijin de la Consiliul local Petroșani pentru festivalul național ”Klavier Art” ediția 2018

Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani se alătură și în acest an organizatorilor festivalului-concurs național de muzcă clasică ”Klavier Art”, care se va desfășura la Petroșani în perioada 14-16 decembrie 2018.

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, Festivalul ”Klavier Art” a devenit deja un proiect cultural de succes, derulat de Școala Gimnazială IG Duca și Asociația ”Klavier Art” București. Potrivit organizatorilor, festivalul are ca scop principal promovarea muzicii clasice în rândul tinerilor și al melomanilor, dar mai ales sprijinirea tinerilor care se îndreaptă către acest gen de muzică, devenit unul dnce în ce mai apreciat și la nivelul comunităților din Valea Jiului. În același timp acest festival concurs constituie o rampă de lansare pentru copii talentați care studiază în cadrul școlilor de muzică clasică din țara noastră, edificator fiind în acest sens, spre exemplu, cazul fostului elev al Școlii de muzică din Petroșani, Fabiani Pricsina, în prezent elev al Colegiului Național de Muzică din București, dar și al altor tineri și talentați artiști care și-au început cariera pe scema acestui festival.

În opinia primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, Festivalul ”Klavier Art” se constituie nu doar într-un concurs menit să promoveze talentul unor mic artiști de excepție, iubitori și promotori ai muzicii de calitate, ci și într-un frumos cadou oferit publicului din Petroșani în avanpremiera sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Având în vedere aceste considerente, Consiliul local al municipiului Petroșani va susține și în acest an organizarea acestui eveniment, suportând jumătate din costurile de organizare, respectiv 7000 de lei.