Consiliul județean Hunedoara vrea să construiască un teatru de vară în curtea Teatrului de Artă din Deva

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara vrea să construiască un teatru de vară în curtea Teatrului de Artă din Deva
Consiliul județean Hunedoara vrea să construiască un teatru de vară în curtea Teatrului de Artă din Deva

Consiliul județean Hunedoara intenționează să achiziționeze mai multe clădiri, anexe și terenuri din vecinătatea Teatrului de Artă din municipiul Deva, în vederea extinderii curții interioare a teatrului, realizarea pe acest amplasament a unui teatru de vară și a unei magazii pentru decoruri inclusiv ateliere.

În acest scop, Consiliul județean Hunedoara a luat act de raportul de evaluare a terenurilor și clădirilor respective, prin care este stabilită valoarea de piață a terenurilor și imobilelor respective. Aceasta este, potrivit evaluatorilor, de 180.866 euro fără TVA, respectiv valoarea de piață a terenurilor este de 154.000 de euro fără TVA pentru iar valoarea de piață a clădirilor este de 26.866 euro fără TVA.

În vederea achiziționării acestor bunuri, președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora a fost mandatat să poarte negocieri cu proprietarul, urmând ca, ulterior, prețul convenit și achiziția acestor terenuri și imobile să fie supusă din nou aprobării Consiliului județean Hunedoara.

”Este vorba despre câteva clădiri din vecinătatea Teatrului de Artă din Deva, ce aparțin de o societate cooperatistă, care nu mai sunt în prezent funcționale și care ne pot permite, prin demolarea vechilor clădiri, să construim un teatru de vară și o magazie pentru decoruri, necesară pentru activitatea Teatrului de Artă aflat în subordinea Consiliului județean. A fost întocmit un raport de evaluare, în baza căruia vom trece la negocieri cu proprietarul, în vederea achiziționării acestor bunuri, evident, cu acordul preliminar al forului legislativ”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului județean Hunedoara.