Proiect european demarat la Universitatea din Petroșani

Home Educație Proiect european demarat la Universitatea din Petroșani
Proiect european demarat la Universitatea din Petroșani

Luni, 3 decembrie 2018, Universitatea din Petroșani în parteneriat cu SIVECO România S.A., a demarat proiectul POCU/320/6/21/122596, “Educația, o șansă pentru Valea Jiului!”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, și se derulează pe o perioadă de 30 de luni având o valoare totală de 4.125.166,55 lei.

”Acest proiect este primul proiect pe fonduri structurale implementat de UPET în exercițiul financiar european 2014-2020. Grupul țintă este reprezentat de 50 de profesori angajați ai Universității din Petroșani, din care 40 de cadre didactice aferente învățământului terțiar universitar și 10 cadre didactice aferente învățământului terțiar non-universitar tehnic, 300 de studenți înrolați la programele de studii de licență și master ale celor 3 facultăți din structura Universității din Petroșani și din 40 de tineri care au finalizat forma de învățământ secundar superior cu sau fără certificare (diploma de BAC) și care vor urma cursurile programului de studii terțiar non-universitar tehnic dezvoltat și înființat în cadrul proiectului”, spune prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, prorector al Universității, responsabil al activiății de Management Universitar, proiecte europene și internaționale al UPET și manager al acestui proiect.

În data de 10 decembrie 2018, ora 13 în Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani este programată desfășurarea conferinței de deschidere a acestui important proiect european derulat de instituția de învățământ superior din Valea Jiului.