Anul 2019 nu aduce modificări de taxe și impozite la Lupeni

Home Administrație Anul 2019 nu aduce modificări de taxe și impozite la Lupeni
Anul 2019 nu aduce modificări de taxe și impozite la Lupeni

Primarul municipului Lupeni, Lucian Resmeriță, dă asigurări că pentru anul 2019, administrația publică locală din Lupeni nu are în vedere creșteri de impozite și taxe locale.

Drept argument, în aceste zile a fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care vizează stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor.

“Propunerea noastră este ca taxele să rămână la același nivel ca și până acum, pentru că știm că locuim cu toții într-o zonă cu probleme economice și nu vrem să împovărăm cetățenii cu taxe mărite, chiar dacă legea permite acest lucru. Mai mult, chiar dacă întâmpinăm acum o problemă cu cei care administrează noul Sistem Integrat al Deșeurilor din județul Hunedoara și care au venit cu o nouă propunere de calcul al acestui serviciu care ar conduce la costuri mai mari pentru noi decât cele de până acum, le-am spus că nu vom semna un astfel de contract. Personal, eu cred că acest sistem ar trebui să ne aducă costuri mai mici pentru gunoi, nu să ne oblige să impunem cetățenilor taxe mai mari”, spune primarul Lucian Resmeriță.

În altă ordine de idei, primarul municipiului Lupeni este mulțumit de faptul că și cetățenii municipiului Lupeni apreciază faptul că valoarea impozitelor și taxelor locale este mențiunută la un nivel minim de către autorități, fapt confirmat prin gradul de încasare ridicat al acestora, care în acest an a fost de 97-98%. ”Vreau să le mulțumesc cetățenilor din Lupeni pentru că au dovedit responsabilitate și au venit în sprjinul administrației locale, inclusiv prin conformarea la plata impozitelor și taxelor locale, fapt care ne-a permis să începem și să finalizăm multe proiecte edilitare solicitate de cetățeni și necesare pentru dezvoltarea orașului nostru”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

Cuantumul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019 va fi stabilit de Consiliul local în perioada următoare, astfel încât cetățenii să poată să-și plătească obligațiile bugetare încă din prima lună a anului viitor. Mai ales că, potrivit legislației, cei care își vor achita taxele și impozitele locale până la data de 31 martie 2019, vor beneficia și de reducerea cu 10% a acestora.