Apa Serv Valea Jiului, bilanț pozitiv la final de an 2018

Home Economie Apa Serv Valea Jiului, bilanț pozitiv la final de an 2018
Apa Serv Valea Jiului, bilanț pozitiv la final de an 2018

Conducerea Apa Serv Valea Jiului a prezentat astăzi, în cadrul tradiționalei conferințe de presă de la final de an, bilanțul activității pentru anul 2018 al operatorului regional al serviciilor de apă și canalizare. Principalele aspecte din activitatea acestuia au fost prezentate, pe rând, de directorul general Cristian Ionică, dar și de șefii Departamentelor Exploatare (Florin Donisa), Dezvoltare (Monica Tarcea) și Economic (Roxana Benke).

La eveniment, alături de conducerea executivă a companiei, au fost prezenți și fostul director general Costel Avram, dar și președintele Consiliului județean Hunedoara (acționarul majoritar al ASVJ), Mircea Flaviu Bobora. Acesta din urmă a ținut, în mod expres, să fie prezent la această conferință de bilanț pentru a felicita echipa operatorului de apă din Valea Jiului pentru modul profesonist în care și-a derulat activitatea și, în mod deosebit, pentru abordarea programelor europene de dezvoltare. ”Vreau să vă felicit pentru tot ceea ce deja ați realizat pentru îmbunătățirea sectorului de apă și canalizare din Valea Jiului, dar mai ales pentru modul în care ați reușit să atrageți resurse europene și să implementați programe de dezvoltare utilizând fondurile eurpene nerambusabile, un domeniu în care Apa Serv este evidențiată nu doar în județul nostru, ci și la nivel național și internațional, ca exemplu de bune practici”, a spus Mircea Bobora, președintele Consiliului județean Hunedoara.

În același ton a fost și declarația făcută de reprezentantul CJH în AGA de la Apa Serv, administratorul public Costel Avram (fost manager general al Apa Serv, până la finalul primei jumătăți a acestui an). Acesta a apreciat că ritmul pe care l-a impus în perioada în care a condus această echipă a fost păstrat de noua conducere, iar rezultatele la finalul anului 2018 rămân la același nivel de performanță. ”Vreau să-i felicit pe colegii de la Apa Serv pentru acest lucru, dar mai ales pentru faptul că sunt o echipă unită, profesionistă și dedicată, așa cum mi-aș dori să avem peste tot în județul Hunedoara”, a declarat Costel Avram.

Potrivit raportului de activitate prezentat de conducerea ASVJ, operatorul de apă din Valea Jiului încheie anul 2018 cu profit, dar și cu indicatori favorabili la toate capitolele din activitatea companiei. În plus, anul 2018 se încheie și cu demararea efectivă a noului program de investiții pe fonduri europene, în valoare de 90 de milioane de euro, jumătate din contactele de execuție aferente acestui proiect fiind deja semnate, iar pentru celelalte etapa de licitație se află în fază avansată de desfășurare.

Rezultatele obținute în cursul anului 2018 reflectă eforturile depuse de întreaga noastră echipă în îndeplinirea responsabilităților operaționale, financiare și contractuale. În decursul anului 2018, cu toate problemele care au existat, legate mai ales de golirea barajului Valea de Pești, de perioada de 3 luni din vară când am avut acele ploi torențiale, am reușit să asigurăm apă potabilă aproape 24 de ore din 24. Au mai fost și unele întreruperi, necesare pentru a remedia avarii ori cele pentru întreținere și mentenanță a întregului sistem, dar ele reprezintă un procent nesemnificativ pe ansamblu”, a arătat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv.

Acesta a precizat, de asemenea, că pe parcursul anului 2018, Apa Serv nu a avut nici o neconformitate în ceea ce privește furnizarea apei potabile de la cele 6 stații de tratare a apei, din punct de vedere calitativ și cantitativ.