Bibliotecarul Avram Iancu, decorat cu ”Steaua României” de Președintele Iohannis

Home Stiri la zi Bibliotecarul Avram Iancu, decorat cu ”Steaua României” de Președintele Iohannis
Bibliotecarul Avram Iancu, decorat cu ”Steaua României” de Președintele Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 12 decembrie a.c., decretul de decorare al bibliotecarului din Petroșani Avram-Marius Iancu.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, decizia președintelui Klaus Iohannis vine în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala performanţă sportivă, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenţa cu care Avram Iancu şi-a desăvârşit poziţia de  înotător ultra-performant la nivel naţional şi internaţional.

Președintele României i-a conferit apreciatului sportiv și patriot din Valea Jiului, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Sportivul din Petroșani s-a declarat, evident, onorat de decizia Președintelui României, care vine după ce Klaus Iohannis l-a invitat anul acesta și la recepția oficială ocazionată de Ziua Națională a României, precum și la parada militară organizată cu ocazia Centenarului României Mari. ”Este onorant pentru mine să primesc această înaltă distincție a statului român , Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, și-i mulțumesc Președintelui României pentru această mare onoare. Prin tot ceea ce am făcut, în plan sportiv sau personal, am evidențiat România peste tot în lume, așa cum am putut eu mai bine”, a declarat Avram Iancu.

Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, conferit lui Avram Iancu completează calitatea acestuia de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani și al județului Hunedoara, toate acestea fiindu-i conferite pentru rezultatele sale remarcabile dar și pentru modul în care se dovedește a fi un exemplar român.