„FOTO narațiuni” la Salonul de iarnă al artiștilor fotografi hunedoreni

Home Cultură „FOTO narațiuni” la Salonul de iarnă al artiștilor fotografi hunedoreni
„FOTO narațiuni” la Salonul de iarnă al artiștilor fotografi hunedoreni

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să participați vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 18.30, la vernisajul celei de-a doua ediții a salonului de iarnă al artiștilor fotografi hunedoreni, intitulat „FOTO narațiuni”. Evenimentul va avea loc în spațiile special destinate artelor plastice și vizuale din Palatul Magna Curia și prezintă publicului 26 lucrări, de la tot atâția artiști fotografi, printuri de mari dimensiuni (100 x70 cm).

Salonul este organizat de către Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, fiind o acțiune derulată sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR). Evenimentul reprezintă o sinteză a nivelului valoric al expozanților, un periplu estetic ce articulează într-un mod armonios cea mai rafinată materie – lumina. Expun: Grigore Roibu, Adrian Stoica, Ovidiu, Alexandru Popa, Raul Poenar, Marius Isfan, Andrei Rosetti, Mihai Panaitescu, Oana Andone, Ovidiu Rațiu, Adrian Trifu, Mihai Jeic, Nicolae Oprea, Cătălin Tibori, Claudiu Dungă, Daniel I. Iancu, Iulian Solda, Gabriel Hordea, Ioan Todor, Cornel Gușat, Vasile Sârb, Alexandru Cozma, Radu Munteanu, Traian Urieș, Edwina Kasler, Cristian Rus.

„De-a lungul timpului fotografia a crescut ca artă de sine stătătoare. Fotografia este, pentru cei pasionați, felul lor de a vedea și opri timpul în loc cu scopul de a arăta celorlalți modul în care își imaginează realitatea. Arta depinde acum, într-o mare măsură, de tehnologie. Suntem obișnuiți zi de zi, prin intermediul rețelelor de socializare, să privim mii de imagini. Uneori, însă, unele cadre par să ne privească pe noi. Atunci știm că am descoperit o fotografie ce a surprins mai mult decât o secvență întâmplătoare a realității ce ne înconjoară”, spune Grigore Roibu, președinte AAFH și curator al expoziției.

Expoziția „FOTO narațiuni” este o selecție a celor mai bune fotografii realizate în acest an de membri AAFH. Multitudinea de genuri abordate arată faptul că fiecare autor are propria sa modalitate de a se exprima prin imagine. „De la fotografia de stradă sau arhitectură, la arta conceptuală sau fotografia de portret, trecând prin spectaculoase scene de peisaj, toate aceste „practici” de sinceritate vizuală conțin ingredientul magic al pasiunii pentru imaginea fotografică, cu toate extensiile ei ca limbaj de comunicare contemporan”, completează Grigore Roibu.

Salonul de iarnă este ultimul eveniment din acest an organizat de AAFH. Cu această ocazie cu care va fi înmânat titlul „Fotograful anului”, distincție pe care AAFH o oferă fotografului care a contribuit în mod excepțional în anul 2018 la promovarea artei fotografice hunedorene.

În cadrul evenimentului, Cvartetul ,,Cuore”, format din Iudith Mărăşescu – vioara I , Rodica Bucur – vioara II , Adrian Lazăr – violă, Camelia Iakab – violoncel, va oferi un moment muzical cuprinzând piese din creația compozitorilor A. Vivaldi, W. A. Mozart, F. Schubert, E. Grieg, S. Joplin.