Parlamentul European a aprobat o creștere cu 19,5%, a alocărilor pentru Programul „Erasmus+” în 2019

Home Educație Parlamentul European a aprobat o creștere cu 19,5%, a alocărilor pentru Programul „Erasmus+” în 2019
Parlamentul European a aprobat o creștere cu 19,5%, a alocărilor pentru Programul „Erasmus+” în 2019

Aproape 900.000 de tineri europeni vor beneficia anul viitor de burse de studiu prin Programul de mobilitate universitară „Erasmus+”.

În acest scop, plenul Parlamentului European a votat, zilele acestea, o nouă creștere a alocărilor pentru Programul „Erasmus+” în Bugetul UE 2019, de la 2,3 miliarde de euro, la 2,76 miliarde de euro, creșterea fiind în procent 19,5% față de sumele prevăzute în bugetl pentru acest an.

Europarlamentul PNL Siegfried Mureșan apreciază că este un obiectiv al Uniunii Europene de a crește bugetul pentru bursele Erasmus în fiecare an. Astfel, și numărul beneficiarilor va crește, de la circa 750.000 de persoane, la circa 900.000 de persoane.

În anul academic 2017 – 2018, aproximativ 8.000 de burse „Erasmus+” au fost accesate de tineri din România. Odată cu creșterea bugetului pentru „Erasmus+”, va crește și numărul beneficiarilor din România.

”Le recomand cât mai multor tineri să se înscrie la acest program de mobilitate universitară pentru că au oportunitatea să dobândească experiență internațională, să cunoască noi țări, noi universități și să-și exerseze limbile străine învățate la școală. Cu atât mai mult cu cât două treimi din angajatorii europeni apreciază experiența internațională a viitorilor angajați”, a declarat europeputatul Siegfried Mureșan.