Două premiere ale Teatrului ”Ion D. Sîrbu” marchează debutul cultural al anului 2019 în Valea Jiului

Home Cultură Două premiere ale Teatrului ”Ion D. Sîrbu” marchează debutul cultural al anului 2019 în Valea Jiului
Două premiere ale Teatrului ”Ion D. Sîrbu” marchează debutul cultural al anului 2019 în Valea Jiului

Echipa Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani revine în fața publicului din Valea Jiului, în deschiderea evenimentelor artistice ale acestui an, cu două spectacole montate în premieră pe scena teatrului din Petroșani.

Este vorba despre premiera melodramei ”Aglaja și Dumnezeul ei de mămăligă”, programată pentru vineri, 11 ianuarie 2019, respectiv despre premiera spectacolului cu piesa ”Năpasta”, programată pentru sâmbătă, 12 ianuarie 2019.

”AGLAJA ȘI DUMNEZEUL EI DIN MĂMĂLIGĂ”, după Aglaja Veteranyi, o prezintă într-un one men show pe actrița Irina Bodea Radu, regia artistică a spectacolului fiind semnată de Muriel Jakab Manea. Premiera va avea loc vineri, 11 ianuarie 2019, în sala ARTELIER a teatrului din Petroșani, de la ora 19,00.

Premiera spectacolului “NĂPASTA” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Boureanu și scenografia Costinelei Ungureanu, aduce pe scena din sala mare a Teatrului ”Ion D. Sîrbu”, una din piesele de referință ale dramaturgiei românești, în interpretarea actorilor: Corina Vișinescu, Radu Tudosie, Amelia Toaxen (care debutează, cu acest spectacol, și în activitatea regizorală, ca asistent regie), Dragoș Măceșanu și Mihai Alexandru.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului.