Spitalul de Urgență din Petroșani va avea din 2019 o spălătorie nouă

Home Stiri la zi Spitalul de Urgență din Petroșani va avea din 2019 o spălătorie nouă
Spitalul de Urgență din Petroșani va avea din 2019 o spălătorie nouă

După ce, în cursul anului trecut, bucătăria Spitalului de Urgență din Petroșani a fost complet modernizată, pentru acest an o altă investiție în domeniul serviciilor destinate untății medicale din municipiul Petroșani va fi finalizată și pusă în funcțiune. ”Este vorba despre spălătoria de la Spital, unde am reușit să facem investițiile necesare pentru modernizare și echipare cu mașini de spălat și alte echipamente, noi și eficiente. Este vorba despre investiții pe care le-am realizat de la Bugetul local al municipiului Petroșani”, a informat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a precizat că noua spălătorie de la Spitalul de Urgență din Petroșani urmează să fie pusă în funcțiune cel mai probabil în  primăvara acestui an.

În ceea ce privește investițiile privind construcția noului corp de clădire al Spitalului, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că evoluția acestei investiții majore, dar absolut necesare, pentru extinderea principalei unități de asistență medicală din Valea Jiului depinde de alocațiile bugetare pe care administrația de la Petroșani le va primi, în acest sens, de la Ministerul Sănătății. ”Sperăm să primim bani pentru continuarea investițiilor de la Spital și în acest an, astfel încât să avansăm lucrările de construcție de la corpul nou, așa cum sperăm să primim bani și pentru dotări și echipamente necesare pentru derularea actului medical de calitate în cadrul Spitalului de Urgență”, a mai precizat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Între timp, dincolo de problemele legate de fondurile de investiții, Spitalul din Petroșani treceși printr-o criză a personalului medical de specialitate. În acest sens, la începutul acestui an, SUP a demarat procedurile legale prinvind organizarea unui concurs în vederea angajării unui număr de 19 medici specialiști, pentru a acoperi necesarul din cadrul unor secții de specialitate, dar și necesarul de la UPU-SMURD, de la subunitatea medicală din Petrila și de la Ambulatoriul din Petroșani. La concurs se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, specialiști sau primari confirmați în specialitatea respectivă, rezidenți aflați în ultimul an de pregătire în specialitatea în care se publică postul.